Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Revy

Nr. 15 – Juni 1999 – side 5

Velfærden presser konkurrenceevnen

Arbejdsgivernes ublu krav for at trække flest mulige kroner ud af sine ansatte har fået endnu en tand.

Dansk Arbejdsgiverforening er nu gået i offensiven mod orlovsordninger, efterløn og den stigende antal offentlige ansatte.

Arbejdsgiverne mener, at de goder, som gør tilværelsen mere tåleligt for danske arbejdere, er en direkte trussel mod konkurrenceevnen. Arbejdsgiverne mener, at 67.000 job forsvinder på det private arbejdsmarked.

Ifølge arbejdsgiverne er 26.000 private job forsvundet op i den blå luft siden 1993, fordi konkurrencen om arbejdskraft er skærpet. Og frem til 2003 vil yderligere 41.000 private job forsvinde samme vej.

Arbejdsgivernes beregninger viser, at den øgede konkurrencen om arbejdskraften betyder, at lønningerne er steget 2,6 procentpoint mere, end de ellers ville have gjort.

Den seneste lønstatistik fra Dansk Industri viser imidlertid, at mere end halvdelen af de ansatte har haft en lønstigning på under to procent inden for det seneste år.

Arbejdsgivernes jammer er derfor reelt et krav om, at en stor del af de danske arbejdere skal gå ned i løn for at give endnu flere penge til arbejdsgivernes fyldte lommer.

Flere artikler fra Socialistisk Revy nr. 15

Flere numre fra 1999

Siden er vist gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside