Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Revy

Nr. 15 – Juni 1999 – side 9

Brev fra den opposition medierne forsøger at benægte eksisterer

Masseprotester mod Natos bombning af Jugoslavien finder sted over hele Europa på trods af medie-blokaden mod oppositionen mod krigen. Vestlige regeringer siger, at alle dem, der er imod bombningerne, går Slobodan Milosevic's ærinde. Men vi optrykker her et brev fra fagforeningsfolk, studenter og andre kampagneorganisationer i Beograd, der opfordrer til at bombningerne stopper.

Dybt chokerede over Natos ødelæggelse af vort land og kosovo-albanernes vanskelige situation, kræver vi, repræsentanter for ikke-regerings-organisationer og fagforbundet Nezavisnost, på det kraftigste, at de, der har skabt denne tragedie, øjeblikkeligt tager alle nødvendige skridt til at skabe betingelserne for genoptagelse af fredsprocessen. De militært, politisk og økonomisk mest magtfulde lande i verden har dræbt folk og ødelagt militære og civile anlæg, broer, jernbanelinier, fabrikker, varmeværker, lagerbygninger og brændstoftanke. Dette har skabt en folkeflugt af uhørte dimensioner.

Hundredtusinder af jugoslaver, først og fremmest etniske albanere, er tvunget til at forlade deres ødelagte hjem for at undslippe bombningerne og de militære aktioner fra regimet og fra UCK i håbet om at finde redning i den tragiske status som flygtning. Det er åbenlyst, at alt dette fører til katastrofe, og at en forhandlet og fredelig løsning på Kosovo-problemet, som vi i årevis indtrængende har tilskyndet til, nu er længere væk end nogensinde. Vi har modigt og vedholdende kæmpet mod krigshysteri og nationalistisk politik og for respekt for menneskerettigheder, og i særdeleshed mod undertrykkelsen af kosovo-albanerne.

Vi har altid krævet respekt for menneskerettigheder og friheder samt tilbagevenden til selvstyre for Kosovo. I den nuværende tragiske situation fremsætter vi følgende krav i menneskelighedens navn og ifølge de værdier og ideer, som har været ledetråd for vore aktiviteter:

Vi kræver et øjeblikkeligt stop for bombninger og alle væbnede operationer.

  • Vi kræver genoptagelse af fredsprocessen med international medvirken.
  • Vi kræver, at den Europæiske Union og Rusland tager deres andel af ansvaret for at finde en fredelig løsning på krisen.
  • Vi kræver stop for etnisk udrensning og hjemsendelse af flygtninge.
  • Vi kræver støtte til fred, stabilitet og demokratisering af Montenegro.
  • Vi kræver, at de serbiske og internationale medier rapporterer professionelt og upartisk om de aktuelle begivenheder og afstår fra at oppiske had mellem etniske grupper, hysteri og glorificering af magt som den eneste vej ud af krisen.

Vi er ikke i stand til at opnå dette alene og beder om jeres støtte.

Association of Citizens for Democracy, Social Justice and Support for Trade Unions (Sammenslutningen af borgere for demokrati, social retfærdighed og støtte til fagforeninger)
Belgrade Circle; (Beograd-kredsen)
Students Union of Serbia; (Serbiens Studenterforbund)
Yugoslav Lawyers Committee for Human Rights; (Jugoslaviens Advokat-komité for menneskerettigheder)
Nezavisnost Trade Union Federation; (Fagforbundet Nezavisnost)
samt 12 andre organisationer.

Flere artikler fra Socialistisk Revy nr. 15

Flere numre fra 1999

Siden er vist gange.

Redirect = 0

Socialistisk Arbejderavis 369

Flere artikler
Faste serier
Mest læste
Andre numre

Arkiv

Brug vores emne-opdelte arkiv

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside

socialister.dk