Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Revy

Nr. 15 – Juni 1999 – side 13

Studenter afbrød fest (Odense universitet)

Ivajlo Holm-Jensen

Festlighederne omkring indvielsen af "Institut for gymnasiepædagogik" i Odense blev afbrudt, da undervisningsminister Margrethe Vestager skulle tale.

Fem "NU ER DET NOK"-aktivister havde i dagens anledning sneget sig ind i salen skjult af pressefolk.

De erobrede talerstolen umiddelbart efter at undervisningsministerens tale var blevet annonceret. Aktivisttaleren beklagede overfor det fremmødte publikum, at han desværre ikke var Margrethe Vesterager, men at han på vegne af de danske elever og studerende ville benytte lejligheden til at sig et par ord om disses vilkår samt "NU ER DET NOK"-bevægelsens krav.

Aktionen blev afbrudt af rektor Henrik Tvarnø for Odense Universitet, der efter to minutters lytten besluttede sig for at sætte en stopper for talen.

Han gav sig til at rive i talerens papirer samt i det medbragte "NU ER DET NOK"-banner, aktivister holdt udstrakt foran talerstolen.

"NU ER DET NOK"-taleren lod sig dog ikke mærke med Tvarnøs forehavende og fortsatte ufortrødent sin tale. Han måtte, efter lidt parlamenteren frem og tilbage med en af aktivisterne, sætte sig for at høre talen til ende.

Efter en vellykket aktion forlod "NU ER DET NOK"-aktivisterne salen. Margrethe Vestager benyttede sig af deres fravær til at påpege overfor publikum, at det var typisk for "NU ER DET NOK" at opfordre til dialog og derefter forsvinde.

Det på trods af, at hele salen ikke havde kunne undgå at høre Henrik Tvarnøs anvisning til aktivisterne, om straks at forlade området, når de var færdige.

Udenfor bygningen, hvor indvielsen fandt sted, havde ca. 100 demonstranter taget opstilling rundt om en Robert Jacobsen skulptur, hvorfra der blev holdt taler og samlet ind til "NU ER DET NOK".

Da Margrethe Vestager forlod receptionen var hun så uheldig at blive fanget i trafikken ved siden af demonstrationen. En situation demonstranterne ikke var sene til at udnytte.

De spadserede ved siden af ministerbilen kun adskilt af en kørebane, mens de råbte " NU ER DET NOK", indtil det lykkedes for Margrethe Vestager at forsvinde i trafikken.

"NU ER DET NOK"-elever og studerende i Odense viste denne aprildag deres klare utilfredshed med den førte uddannelsespolitik, men om det får nogle konsekvenser for fremtidens uddannelsessystem, kan kun den studenterrigsdag, som Margrethe Vestager har indkaldt til den 20. maj, vise.

Flere artikler fra Socialistisk Revy nr. 15

Flere numre fra 1999

Se flere artikler af forfatter:
Ivajlo Holm-Jensen

Siden er vist gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside