Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Revy

Nr. 15 – Juni 1999 – side 21

Pizza King – en tynd kop te (Ole Christian Madsen: "Pizza King")

Christina Munk

Emnet for Ole Christian Madsens debut-spillefilm Pizza King er den ikke tidligere optagede konflikt omkring andengenerationsindvandrere på Nørrebro i København.

Det er absolut ikke for tidligt, at der bliver lavet en film om det, som i den danske presse har haft en "varm" plads. Lige netop derfor er det meget ærgerligt, at filmen ikke er mere dybdegående i skildringen af sine personer, og deres konfliktfyldte tilværelse.

Ole Christian Madsen har umiddelbart ikke gjort sig klart, hvilken film han ville lave, komedie eller et socialrealistisk drama. Dette virker enormt irriterende, da der i filmen findes en række sjove meget velspillede episoder, som dog virker malplacerede i forhold til filmens mere alvorlige side.

Der tages i filmen konstant fat på emnet / konflikterne, som den hverken går i dybden med eller afslutter.

Hvilket er synd, da der ligger en masse materiale til en bedre forståelse for andengenerations indvandrernes dilemma. F.eks. deres forhold til forældre, etniske danskere, integration etc.

Det bør dog nævnes, at filmen formår at skildre sine personer som individer i modsætning til pressens generalisering. Filmen viser det modsatte, nemlig deres forskellighed og deres problemer, som til forveksling ligner danskernes.

Dermed får filmen slået fast, at der ikke er tale om et etnisk, men et socialt problem.

Hvilken fremtid har en film som Pizza King?

Den er en del af rækken af nye danske film, som startede med Nattevagten, desuden kan nævnes Portland og Pusher. Alle film med det genkendelige rå indtryk i sine samfundsskildring af danske miljøer. Desværre er Pizza King en meget "tynd kop te" sammenlignet med sine forgængere.

Pizza King vil sandsynligvis blive husket for at være den første film, som tager emnet op omkring anden generations indvandrere på Nørrebro, dog bliver den næppe husket for dens dybde.

Flere artikler fra Socialistisk Revy nr. 15

Flere numre fra 1999

Se flere artikler af forfatter:
Christina Munk

Siden er vist gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside