Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Revy

Nr. 16 – Juli 1999 – side 2

Kurdernes kamp fortsætter

Den 31. maj startede retssagen mod den kurdiske leder Abdullah Ocalan. Han er anklaget for mord og højforæderi mod den tyrkiske stat, og anklageren kræver ham dømt til døden.

Selve retssagen er en juridisk farce. Blandt de tre dommere der skal dømme Ocalan repræsenterer en af dem militæret. Der er ingen nævninge tilstede, og Ocalans europæiske advokat er blevet udelukket fra retssagen.

Den tyrkiske stat har i forbindelse med retssagen, pisket en voldsom nationalistisk lynchestemning op.

Tyrkiet har de sidste 15 år ført militær kamp mod de 13 mio. kurdere der bor i landet. I over 60 år har den kurdiske del af befolkningen været systematisk undertrykket. 29.000 mennesker er blevet dræbt – hovedsagligt kurdere- og nu anklages kurdernes leder for dette. Hykleriet bliver ikke mindre af at Tyrkiet, som medlem af Nato-alliancen, har været med til at bombe Serbien under påskud af, at hjælpe en undertrykket befolkningsgruppe i landet.

Tyrkiets kamp mod kurderne er en af verdens mest voldelige nationale undertrykkelse, og den vil fortsætte indtil kurderne allierer sig med den tyrkiske arbejderklasse, og nedkæmper deres fælles undertrykkere.

Flere artikler fra Socialistisk Revy nr. 16

Flere numre fra 1999

Siden er vist gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside