Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Revy

Nr. 16 – Juli 1999 – side 6

Krigen gjorde os til Internationale Socialister

Socialistisk Revy har interviewet to medlemmer af IS i Århus. Caroline Adolphsen og Line Høeg Jensen, begge på 15 år, har været medlem af IS i henholdsvis to og en måned. De har indtil sommerferien gået i samme klasse på Mårslet Ungdomsskole.

Hvordan mødte i IS?

Caroline: I april var jeg til demonstration imod Natos krig på Balkan, og der stødte jeg på en ISer, som fik mit telefonnummer. Jeg blev derefter kontaktet af IS, og deltog i seminaret Socialisme fra neden i starten af maj. Der meldte jeg mig ind i IS.

Line: Jeg fulgte med Caroline til en anti-krigsdemonstration, der meldte jeg mig ind.

Hvorfor valgte i at melde jer ind i IS?

Caroline: For at gøre noget! Min familie er venstreorienteret, og jeg har altid været antiracist og imod krig. At blive organiseret socialist er en god måde, at komme til at gøre noget aktivt med de meninger jeg har. IS' argumenter imod Natos krig overbeviste mig om, at IS er en organisation, som jeg vil arbejde indenfor.

Line: Jeg vil også være et sted, hvor jeg kan være aktiv. Jeg har altid været socialist, men har bare ikke meldt mig ind i nogen organisation før nu. Desuden havde jeg ikke hørt om IS før Caroline meldte sig ind. Det var ikke kun IS' modstand mod krigen, der overbeviste mig. Jeg ville nok også have meldt mig ind, selv om der ikke var krig.

Har i diskuteret krigen meget i jeres omgangskreds?

Caroline: Ja, i samfundsfagstimerne og derhjemme. Jeg ryger tit ind i heftige dis-kussioner, nogle gange ender det i råb og skrig! Efter at jeg blev ISer, har jeg diskuteret mere end jeg plejer, fordi jeg hele tiden får nye argumenter fra diskussionerne i IS.

Line: I vores klasse har der været nogle socialister og nogle der var højreorienterede. Men mange har haft svært ved at overskue det at tage politisk stilling.

Hvad mener I er vores opgave fremover?

Caroline: At komme ud på gaden og snakke med folk. På den måde kan vi nå ud med vore argumenter og komme i diskussion med nye mennesker. Og så glæder jeg mig til at komme ud og demonstrere snart.

Line: Det gør jeg også. Der kan jeg sige min mening, gå med et flot skilt i hånden og være med til at gøre folk bevidste om alt det, der sker rundt om os.

Caroline: Jeg håber folk snart får øjnene op for, at alle mennesker er lige, uanset om de hedder Ahmed eller Petra!

Flere artikler fra Socialistisk Revy nr. 16

Flere numre fra 1999

Siden er vist gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside