Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 99 – Januar 1994 – side 2

Hobro

Gymnasieelever besætter asylcenter

Tirsdag den 14. december besatte en gruppe gymnasieelever fra Hobro byens asylcenter, Kærnehuset.

De protesterede imod, at deres gymnasiekammerat, Mustafa Abdul-Ghani, der er palæstinensisk flygtning fra Libanon, skulle udvises med den absurde begrundelse, at der nu er fred mellem PLO og Israel.

Til pressekonferencen om fredagen var ca. 100 elever mødt op for at støtte aktionen.

Aktionen betød, at gymnasieeleverne vandt første omgang. Sagen blev taget op til genovervejelse, med løftet om hastebehandling af sagen.

Sagen afvist

Flygtningenævnet har nu svaret med en afvisning. Mens flygtningenævnet har behandlet sagen, er antallet af aktionerende gymnasieelever blevet reduceret, men der er stadig en hård kerne, der er blevet på asylcenteret, for at afvente afgørelsen.

De siger, at de har fundet ud af, at man er nødt til at slås selv, hvis man vil ændre tingene, og at de også selv har lært meget af aktionen.

Som en af dem udtrykte det: “Vi er da i hvert fald blevet mere idealistiske og antibureaukratiske, og derudover er min holdning til flygtningepolitikken blevet langt mere venstreorienteret.

Det har også været godt for os, fordi vi har opdaget, at vi kan snakke med flygtningene lige så godt som med vores danske kammerater.”

Flygtningenævnets afgørelse, betyder at Mustafas eneste håb for at blive i Danmark, er at aktionen genoptages. Kun ved selv at handle og lægge pres på Birthe Weiss, kan der på ny skabes modstand mod udvisningen.

Billedtekst:
Gymnasieelever i Hobro besatte et asyl-center for at forhindre, at deres palæstinensiske klassekammerat blev udvist. De må gøre det igen.

Flere artikler fra nr. 99

Flere numre fra 1994

Siden er vist 1606 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside