Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 310 – 1. juli 2011 – side 16

Hey SF, hvordan synes I selv det går?

Jørn Andersen

Den 24. juni stemte SF sammen med Socialdemokraterne for endnu en VKO-stramning af udlændingepolitikken: Søren Pinds “skærpede udvisningsregler”. Men flere SF’ere havde på forhånd bedt om at være “fraværende” ved afstemningen.

En af de fraværende var Pernille Frahm, som 10 dage tidligere på sin Facebook havde skrevet, at “jeg tror der er nogen, der savner lidt kant fra SF”. Dagen efter efterlyste en anden fraværende, Anne Grethe Holmsgaard, i Information “mere selvstændige holdninger”.

De to har ret i, at det er svært at se “kant” eller “selvstændige holdninger” fra SF, som (ligesom S) ikke vil udfordre VKOs fremmedfjendske politik.

Men hvor er så “kanten” hos det SF-mindretal, som hellere vil være “fraværende” end åbent stemme imod VKOs udlændinge-stramninger?

Fri hash – host, nå nej

En uge før udvisnings-afstemningen opgav SF sin mangeårige holdning om, at hash skal afkriminaliseres.

Det havde SF ellers vedtaget på sit landsmøde I 1997. Og så sent som i december 2007 sagde Villy Søvndal, at SF ville afkriminalisere hashen.

Men nu er SF “kommet i tvivl”, hvis man skal tro retspolitisk ordfører Karina Lorentzen: “Vi har ikke længere en fast holdning, før en kommission har set på problemet,” siger hun til Information.

En “kommission” bruger man, når man vil udskyde at tage stilling til et problem. I mellemtiden fortsætter kriminaliseringen og sammenblandingen af hash med hårde stoffer.

Har SF en politik?

Listen over SF’s opgivelse af egen politik er efterhånden alenlang – bl.a.:

- Som en del af ”Fair løsning” har SF tiltrådt “velfærds-forliget”, som allerede før VKORs efterlønsaftale betød senere pensionsalder

- SF er en del af et forsvarsforlig, der betyder støtte til krigen i Afghanistan og “modernisering” af militæret

- Det berygtede pointsystem, som klassedeler indvandrere og lukker de fattige ude

For ikke at nævne 12 minutters ekstra arbejdstid, mere politi mod de fattige, deltagelsen i den evige muslimhetz osv. osv.

Så der var kun få, der undrede sig, da SF inviterede Novozymes, en af Danmarks større hi-tech multinationale, til at tale på deres landsmøde i 2010.

Eller da det kom frem, at Ole Sohn i dybeste hemmelighed har holdt møder med topchefer fra fx Falck, ISS, Symbion, Tryg, NKT, IBM, Mærsk og Coloplast.

Flytte stemmer eller flytte holdninger?

SF-meningsmålinger

SF mere end fordoblede sin tilslutning efter velfærds-protesterne i 2006-7 og fik 13 pct. af stemmerne ved valget i 2007. Siden har de tabt det meste igen. (Den vandrette streg er valgresultatet fra 2007.)

SF har nu i meningsmålingerne mistet næsten alle de godt 200.000 vælgere, de vandt efter valget i 2007.

Selv om vi kan glæde os over, at en del af dem går til Enhedslisten, så er der desværre dobbelt så mange, der går til højre.

SF-toppen synes tilsyneladende, at det er vigtigere at flytte stemmer end at flytte vælgernes holdninger.

Men det er et enormt svigt over for de mange tusinder, der siden 2007 er strømmet til SF. De gik til SF, fordi de her så en chance for et opgør med VKOs nedskæringer og krigspolitik.

SF’ere som Pernille Frahm, der “savner lidt kant fra SF”, kommer desværre nok til at vente længe.

Jo tættere vi kommer valget, jo mindre kant. Og i en S-SF-regering vil det være SF, der kommer til at stå med ansvaret for – borgerlig – krisepolitik.

SF ser ud til at være helt ude af stand til at lære af sin egen historie. Både efter “det røde kabinet” i 1966-67 og efter “Nej’et” til Maastricht-traktaten 1992 gik SF ind og tog ansvaret for elitens politik.

Begge gange blev SF straffet af vælgerne. Og begge gange tog det mere end 15 år, inden SF igen genvandt det tabte. Skal det ske igen?

Flere artikler fra nr. 310

Flere numre fra 2011

Se flere artikler om emnet:
DK: Folketingsvalg 2011
SF

Se flere artikler af forfatter:
Jørn Andersen

Siden er vist 2864 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside