[ Socialistisk Arbejderavis nr. 5 ]
socialister.dk

 

Arkivet

Forside

Simpel søgning

Udvidet søgning

Vis numre

Forsider

Indhold nr. 369
(nyeste i arkiv)

 

Temasider

Temaer

 

Hovedmenu

Internationale
Socialisters
Ungdom

Socialistisk Arbejderavis

Arkivet

Links

English
version

 

Links

Forlaget
modstand.org

Marxisme
Online

 

Arkivet – Nummervisning

Der blev fundet 12 artikler

Fra Socialistisk Arbejderavis nr. 5

Forfatter: Titel

Nr.

Side

Udgivet

Om

Luk dem ind!

5

1

feb 85

 

17 iranere har valgt at sultestrejke i Danmark frem for at dø i Khomeinis galge i Iran. De danske myndigheder er kolde over for iranernes håbløse situation og i krisens og arbejdsløshedens navn udvises flygtningene i hobetal.

 

Udsalget kan standses

5

1

feb 85

 

DA giver sig ikke en millimeter i overenskomstforhandlingerne. Men på den anden side har LO-toppen travlt med at sælge ud af kravene.

 

Kronebanken: Når kronerne bli’r for dyre

5

2

feb 85

 

Regeringens genopretningsplan og den danske bankverden blev rystet, da landets syvende største bank, Kronebanken, var ved at krakke. Statsministeren og bankfyrsterne indkaldtes til nattemøder, hvor det blev besluttet, at de tre storbanker – og i sidste ende Nationalbanken – skulle pumpe penge i Kronebanken, indtil den kunne stabilisere sig.

 

Pia Færing: Fra Khomeinis krigsrædsel til Schlüters krisehelvede

5

2

feb 85

 

De borgerlige i Danmark har fået en kærkommen lejlighed til at diskutere andet end arbejdsløshed, nedskæringer og overenskomst. I stedet forsøger de at vende den generelle utilfredshed med den førte politik mod »den udefra kommende fare«, nemlig de mange flygtninge, der i øjeblikket forsøger at få politisk asyl i Danmark.

 

IS mener: Stol ikke på lederne

5

3

feb 85

 

Det er næsten umuligt ikke at blive forvirret i denne overenskomstsituation. Fagbevægelsens forhandlere kan tilsyneladende ikke finde det rette ben at stå på.

 

Tuborg-chauffører: Solidaritet kriminaliseres

5

3

feb 85

 

Den 5. marts bliver 62 Tuborg-chauffører slæbt for byretten. Her er det meningen, at de skal idømmes op til 3 års fængsel for deres solidariske blokade af Hans Knudsens Plads under HT-strejken i 1984.

 

Hans Erik Madsen: Hardy Hansen i “front” med DKP på slæb

5

3

feb 85

 

700 tillidsfolk fra fagbevægelsens venstrefløj var troppet op til overenskomstkonferencen i Horsens d. 19. januar. Traditionen tro spillede DKP ikke alene første violin, men sad på de fleste pladser i konferenceorkestret.

 

Torben Mønster: Socialisme og den tredje verden

5

4

feb 85

 

Siden 2. verdenskrig har mere end halvdelen af jordens befolkning gjort op med gamle, før-kapitalistiske strukturer og kolonialismens lænker.
Vogt jer for efterligninger: Cuba, Nicaragua

 

Per Jensen: Generalstrejken i 1956: Fra kamp til stemmeseddel

5

6

feb 85

 

DKP havde i 1956 en enestående chance for at lede arbejderklassen til sejr under den store generalstrejke. Men da strejken var på sit højeste og arbejderklassen stod parat til at kæmpe endnu videre, sendte DKP dem hjem igen. I stedet for at stole pa arbejderklassens selvstændige aktivitet foretrak DKP at læne sin politik til Socialdemokratiet.

 

Ole Mølholm Jensen: Marxismens betydning: Vi kan få det hele

5

7

feb 85

 

Vi, der producerer, står i centrum af det økonomiske system, vi har idag. Vi udgør den klasse, der igennem arbejdet skaber alle værdier i samfundet. Kapitalismen kan med andre ord ikke fungere uden en arbejderklasse, der er udbyttet og undertrykt

 

Charlie Lywood: Minestrejken i Storbritannien: Strejke i afgørende fase

5

8

feb 85

 

Minearbejderstrejken i Storbritannien er ligesom en rutchebane. Først tror man, at strejken stiger til sejr. I det næste øjeblik suser man ned ad bakken igen til tilsyneladende nederlag. Og så vender det igen.

 

Michael Mogensen: Forberedelser til stjernekrig

5

8

feb 85

 

USA og Sovjet sidder igen ved forhandlingsbordet i Geneve. Emnet er nedrustning – lige som under SALT-og START-forhandlingerne. Og resultatet bliver også det samme: Allerhøjst et sæt rammer for de kommende års kaprustning.

 

Der blev fundet 12 artikler

< Nr. 4 –– Nr. 6 >

Vis uden kommentarer

 

 

www.socialister.dk – 21. juni 2024 kl. 15:32