[ International Socialisme nr. 5 ]
socialister.dk

 

Arkivet

Forside

Simpel søgning

Udvidet søgning

Vis numre

Forsider

Indhold nr. 369
(nyeste i arkiv)

 

Temasider

Temaer

 

Hovedmenu

Internationale
Socialisters
Ungdom

Socialistisk Arbejderavis

Arkivet

Links

English
version

 

Links

Forlaget
modstand.org

Marxisme
Online

 

Arkivet – Nummervisning

Der blev fundet 6 artikler

Fra International Socialisme nr. 5

Forfatter: Titel

Nr.

Side

Udgivet

Om

Indhold + Introduktion: Indholdet i dette nummer

5

2

jun 93

 

Kampen slutter ikke efter EF-ja'et

5

2

jun 93

 

Resultatet ved folkeafstemningen 18. maj om unionen var en sejr for over-Danmark, men det var langt fra den overvældende sejr, de havde ønsket sig.

 

Ole Mølholm Jensen: Socialdemokratiet sidste gang

5

5

jun 93

 

Vi har igen fået en socialdemokratisk ledet regering. Efter 10 år med Schlüter generobrede Socialdemokratiet regeringstaburetterne. For at forstå hvad vi mere præcist kan forvente af den nye regering, er det nyttigt, at gå lidt tilbage i tiden, til dengang Socialdemokratiet sidste gang sad på regeringsmagten.

 

Per Jensen: Krisen i Danmark 1993

5

15

jun 93

 

Da ja'et til EF-unionen d. 18. maj først var i boks, kunne det økonomiske råd sagtens offentliggøre sin vismandsrapport med prognoser om den danske økonomis udvikling: Selv med ja'et og de finanspolitiske lempelser, som der er lagt op til i skattereformen, vil arbejdsløsheden stige markant de næste par år. Det bliver efterhånden tydeligere, at ingen længere har nogle nationale løsninger på den økonomiske krise.

 

Martin B. Johansen: Marxister og kaos

5

23

jun 93

 

Kaosteorien bliver tit præsenteret ved eksemplet med den såkaldte sommerfugleeffekt. Det går ud på, at vejret kan være så følsomt over for små variationer, at en sommerfugls vingeslag kan forårsage en orkan på den anden side af Jorden.

 

Henrik Friis Madsen: Hip-hop musikken – oprør eller medieflop?

5

30

jun 93

 

Hip-hop-musikken og rapmusikken, som er en del af denne, er skyllet som en bølge ud over verden i de sidste 10 år, og har fortrinsvis indtaget storbyerne. Genren er blevet kaldt den vigtigste musiske og ungdomskulturelle strømning siden rock'n'roll'en. Men hvad mange ikke ved er, at hip-hop-musikken stikker langt dybere end blot ekstra-large tøj, slang, smarte rytmer, rappen til ghettoblasteren og dans på gadehjørner.

 

Der blev fundet 6 artikler

< Nr. 4 –– Nr. 6 >

Vis uden kommentarer

 

 

www.socialister.dk – 24. juli 2024 kl. 10:42