Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 109 – November 1994 – side 2

Svindel om mangel på arbejdskraft

Borgerlige økonomer og de borgerlige partier snakker meget om de såkaldte flaskehalsproblemer, som opsvinget i økonomien giver.

Nu viser det sig, at de mange flaskehals-alarmer for det meste er det rene opspind fra virksomhedsejere og borgerlige økonomer.

Arbejdsmarkedsstyrelsen har undersøgt de mange påståede flaskehalsproblemer og konkluderer i en netop udkommet hvidbog, at flaskehals-problemerne kun i 4 ud af 19 påstående tilfælde har noget på sig.

Ikke kontaktet

Samtidig er flere af sagerne udtryk for, at virksomhedsejerne slet ikke har kontaktet Arbejdsformidlingen om behovet for flere ansatte.

Blandt de mange falske alarmer om flaskehalse har været: Dandy som påstod at mangle 120 arbejdere. Der var 200 ansøgere. Roust Savværk i Ribe påstår, at de mangler kvalificeret arbejdskraft. AF i Ribe oplyser, at de sagtens kan levere arbejdskraften. I Hirtshals meldes om mangel på fiskere. Sandheden er, at der er flere hundrede arbejdsløse fiskere i Nordjylland. Danyardværftet i Frederikshavn og Ålborg påstår, at de mangler svejsere og skibsbyggere. Påstanden viser sig at være uden hold i virkeligheden.

Hvidbogen fra Arbejdsmarkedsstyrelsen viser, at de borgerlige og mange virksomhedsejere ser højt og flot på, hvordan virkeligheden ser ud, når de kører deres ideologiske felttog mod arbejderklassen. Løgn og bedrag er metoder, der åbenbart ikke ligger dem fjernt. Det er vigtigt at huske, også når de snakker om andet end arbejdsløse.

Se også:
SAA 109: IS mener: Stop hetzen mod de arbejdsløse

Flere artikler fra nr. 109

Flere numre fra 1994

Siden er vist 1538 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside