Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 112 – Februar 1995 – side 2

Bank til Færøerne

Den Danske Bank er ikke en populær bank på Færøerne. Til gengæld må Poul Nyrup Rasmussen være en populær mand i Den Danske Bank.

Baggrunden er, at Den Danske Bank gennem en aftale med statsministeriet byttede sine aktier i datterselskabet, Føroya Bank, væk i 1993, før end Føroya Bank fik behov for tilførelse af milliarder af kroner for at overleve som bank senere i 1993.

I stedet blev det den danske stat, der overtog Den Danske Banks forpligtigelser over for Føroya Bank og måtte hoste op med milliarderne. Hvilket igen medførte hårde krav fra den danske regering om nedskæringer på Færøerne.

Ganske vist fik Den Danske Bank et tab på 600 millioner kroner, men de slap for en milliardregning. Denne regning fik Den Danske Bank smart nok sendt til staten og det færøske samfund.

Tørret i r....

Senest har Poul Nyrup Rasmussen sammen med Hans Engell forhindret en dommerundersøgelse af de ret så diskutable økonomiske transaktioner. Det kan ikke undre, at færingerne føler sig tørret et vist sted af Den Danske Bank og den danske regering.

Se også:
SAA 112: Thule 1968: 27 års løgne

Flere artikler fra nr. 112

Flere numre fra 1995

Se flere artikler om emnet:
Færøerne

Siden er vist 1829 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside