Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 1 – Oktober 1984 – side 8

Smøgpause for fred

Nu falder klokken snart i slag for freden. Den nærmer sig tolv. Derfor skal der strejkes for freden i Danmark fra kl. 5 minutter i 12 til 12 den 24. oktober.

Den danske fredskonference 84 opfordrede de faglige organisationer til at gentage sidste års fredsstrejke. Datoen er FN-dagen. Initiativet er godt, fordi det peger på arbejdspladsernes aktivitet som våben i kampen for fred. Sidste efterår blev der rejst mange diskussioner om krig og oprustning, og i enkelte tilfælde blev der dannet fredsgrupper på arbejdspladserne for eksempel på Danfoss i Viby.

Men der er problemer med denne »strejke«. 5 minutter, eller endda 15 som nogle snakker om, er for det første ikke noget, som ville genere vores hersker ret meget, og for det andet skal sådan en arbejdsnedlæggelse bruges til noget.

En manifestation er godt, – men ikke nok. Manifestationer skal ændres til egentlige møder, hvor folk kan diskutere, hvordan kampen' mod oprustning skal føres. Der hvor arbejdere producerer eller transporterer våben, har sådan en diskussion specielt relevans.

Det er i den sidste ende kun arbejderklassens kollektive magt, som kan hindre krigen.

Se også:
SAA 1: Ingen fred uden arbejdermagt
SAA 1: Ravnstrup-fredslejre: Kvinder i kamp

Flere artikler fra nr. 1

Flere numre fra 1984

Siden er vist 1156 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside