Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 117 – Juli 1995 – side 2

Farligere at gå på arbejde

I 1994 steg antallet af anmeldte arbejdsulykker med 13% i forhold til året før.

Arbejdsgivernes forklaring er, at der er kommet flere uerfarne ind på arbejdspladserne. Men det er kun en dødsyg bortforklaring.

Det er arbejdsgivernes ansvar, at der bliver truffet de rette sikkerheds­foranstaltninger og at nye på arbejdspladserne bliver lært op, så de ikke kommer til skade.

Storebælt

Men sikkerhed og oplæring koster arbejdsgiverne penge, så det bliver der tit set stort på. En af de arbejdspladser, som står for rigtig mange ulykker er bygningen af Storebæltforbindelsen. 6 arbejdere er hidtil dræbt under byggeriet, og i 1994 blev der indberettet 274 arbejdsulykker, som kostede mindst én sygedag.

Forklaringen på det store antal arbejdsulykker ligger i ledelsens holdning til sikkerhedspørgsmål. Entreprenørselskabet SDEM, som monterer vejsektionerne, gennemførte for nylig en arbejdsoperation, som Arbejdstilsynet selv samme dag havde forbudt, fordi sikkerheden ikke var i orden. På trods af byggeledelsens sløseri med sikkerhedsarbejdet og de seks dødsulukker er entreprenørerne ikke blevet idømt mere end knap en million kroner i bøde alt i alt. Småpenge, når man sammenligner med de beløb, der ellers opereres med i projektet.

Det er kun, når arbejderne på byggeriet har strejket, at der er blevet gjort noget alvorligt for sikkerheden på Storebælt.

Se også:
SAA 117: Forskel på forargelsen

Flere artikler fra nr. 117

Flere numre fra 1995

Se flere artikler om emnet:
Arbejdsmiljø

Siden er vist 1223 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside