Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 117 – Juli 1995 – side 2

Forskel på forargelsen

Det burde være enhver arbejders ret at kunne gå på arbejde uden at risikere sit liv. Men når uheldet er ude, er der stor forskel på, hvordan det bliver behandlet.

Siden 2. verdenskrig er 13 politibetjente døde under udførelse af deres arbejde. Hver gang er det store medieapparat kørt i stilling med rapporter om tragedien. Den efterladte families sorg bliver tværet ud over avisernes forsider, og den offentlige forargelse vil ingen ende tage.

Samme dag som politibetjenten, Morten Mortensen, blev skudt, blev en 29 årig jernbanearbejder ved DSB dræbt under udførelsen af sit arbejde. Den anden dødsulykke i DSB inden for kun 2 måneder. Selv om tragedien er lige så stor for jernbanearbejderens efterladte familie er der ingen, der offentligt kræver de ansvarlige chefer fanget og dømt for ulykken.

Palle Sørensen sidder stadig i fængsel 30 år efter han myrdede 4 betjente. Men de direktører, som var skyld i, at 6 værftsarbejdere på Lindø skibsværft i oktober sidste år blev dræbt, er ikke alene på fri fod. De driver stadig skibsværftvirksomhed til fare for tusindvis af arbejdere.

Se også:
SAA 117: Farligere at gå på arbejde

Flere artikler fra nr. 117

Flere numre fra 1995

Siden er vist 1005 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside