Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 117 – Juli 1995 – side 3

IS mener

Stå sammen mod nazisterne

For første gang siden 2. verdenskrig har nazisterne offentligt marcheret i Danmark. Det gjorde de, da de ville deltage i Den Danske Forenings grundlovsmøde i Hillerød.

Ganske vist demonstrerede de, hvor få de er. Men deres march i gaderne er med til at tiltrække nazi-sympatisører og skræmme deres modstandere. Så selv om de ikke er mange i dag, så kan de blive det.

Selv om Den Danske Forening udadtil forsøger at tage afstand fra nazisterne, så er der ikke større forskel på nazisternes åbne og erklærede racisme og Den Danske Forenings holdning til flygtninge og indvandrere, end at nazisterne med skjolde og slagvåben ville forsvare foreningen.

Der er grund til at være foruroliget over nazi-marchen i Hillerød, men der er ingen grund til at fortvivle, for nazisterne kan stoppes. Ikke ved at en hætteklædt flok med køller tager kampen op på nazisternes egne betingelser. Men ved at vi mobiliserer de mange, som er bekymrede over, at nazisterne har fået lov til at gennemføre deres march, til moddemonstrationer, og ved at fagbevægelsen aktivt er med til at forhindre, at nazisterne får nogen som helst service.

Et eksempel på, hvordan det kan gøres, er Restaurations- og Bryggeriarbejderforbundets blokade af Den Danske Forenings årsmøde i Korsør.

Billedtekst:
Nazi-marchen i Hillerød var foruroligende, men nazisterne kan stoppes.

Se også:
SAA 117: Nazisterne kan nemt stoppes

Flere artikler i serien Leder

Flere artikler fra nr. 117

Flere numre fra 1995

Se flere artikler om emnet:
Nazister: Danmark

Siden er vist 1855 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside