Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 118 – August 1995 – side 16

Luk nazist-radioen

Ole Mølholm Jensen

Nazisterne vil starte en lokalradio. De skal ikke få lov til at udsprede deres racisme og terror. Den skal lukkes nu!

Nazisterne er igen på spil. I løbet af sommeren har de igen forpestet tilværelsen for en række flygtninge og indvandrere. Værst i Husum, hvor de i ugevis har terroriseret en kinesisk grillbarejer. Men andre har også mærket nazisternes terror. Blandt andet borgerrepræsentanten, Lubna Elahi.

Baggrunden for at nazisterne konstant forsøger at få politisk fodfæste, er den fortsatte sociale elendighed i samfundet. Mange har ikke mærket det opsving som regeringen hele tiden taler om. Eller rettere sagt, så har mange mærket opsvinget i form af nedskæringer på bistanden, pensioner med mere. Det gør, at mange bliver frustrerede, og vender frustrationen mod indvandrere og flygtninge i stedet for mod regeringen og den femtedel af den danske befolkning der hele tiden beriger sig selv.

Det sidste skud på stammen af nazistiske aktiviteter er, at nazisterne nu vil starte en lokalradio fra deres førerbunker i Greve. En radio der vil udsprede deres ulækre og terroristiske ideer. Til dagbladet Politiken udtaler nazisternes leder, Jonni Hansen, at "vi vil selvfølgelig argumentere for et racerent Danmark på et nordisk biologisk grundlag, og for at de fremmede skal ud". Den nazistiske radio vil uden tvivl også blive anvendt til at organisere deres terroristiske aktiviteter.

Derfor udgør den nye nazistiske lokalradio en reel fare for at de nazistiske aktiviteter vil blive optrappet, og at flere fortvivlede mennesker vil melde sig under deres banner, med flere overfald på flygtninge, indvandrere, socialister og anti-nazister til følge.

Lokalradioen bør derfor stoppes hurtigst muligt. Der er en uhyggelig sammenhæng mellem nazisternes ytringer og deres handlinger. Jo længere tid de uhindret får lov at ytre sig, jo flere terroristiske overfald vil vi blive vidne til. Overfald på linje med de tre flygtninge der blev gennembanket i S-toget mod Hundige, og den nordsjællandske grillbar der nedbrændte i sommers.

I den forbindelse er det helt uforståeligt, at erklærede socialistiske organisationer som SF, DSU og SFU ønsker at forsvare nazisternes ytringsfrihed. De ønsker ikke lokalradioen stoppet, før end nazisterne har overtrådt racismelovgivningen. Det er en utrolig naiv holdning. Tilladelsen til lokalradioen kan først inddrages om 3 år, når de skal have deres sendetilladelse fornyet. I tre år er de ovennævnte socialistiske organisationer således parate til at lade nazisterne ytre sig og organisere deres terror. I ytringsfrihedens hellige navn vil SF, DSU og SFU lade nazisterne få lov til at udbrede deres rendyrkede racisme og fremmedhad. Hvad vil de velmenende socialister sige til de der bliver overfaldet indenfor de næste år. Jo de vil være imod overfaldene, men de vil ikke stoppe nazisternes organisering af de selv samme overfald.

Stol ikke på politiet

Det virker også helt grotesk at socialistiske organisationer læner sig op af det borgerlige statsapparat og håber de om tre år griber ind. Vi har jo allerede nu talrige eksempler på, at politiet ikke gider røre en finger mod nazisterne. De ville ikke tage imod anmeldelser af mordtrusler mod grillbarejeren i Husum, eller komme Lubna Elahi til undsætning, da hendes hus blev overmalet med nazistiske slagord. Faktisk optræder politiet i dag som om de holder hånden over den nazistiske terror. Når der sker overfald snakker politiet om at det sikkert bare er drengestreger. Samtidig bliver uhyre få nazistiske overfald opklaret.

Enhed gør stærk

Nej, politiet og den borgerlige stat er ikke vores forbundsfæller i kampen mod nazisterne. Vi må skabe en enhed blandt arbejderpartier, fagforeninger og andre anti-nazistiske kræfter, der vil stoppe nazisternes ugerninger her og nu. Det første skridt er at deltage i demonstrationen i Greve onsdag den 16. august kl. 17.00.

Det næste skridt er at fastholde kravet om at lokalradioen skal stoppes nu. Det kan vi gøre ved at være de mange der fortsætter med at demonstrere mod nazisterne i Greve og hvor de ellers stikker deres ækle fjæs frem. Som det skete i Husum, er det vigtigt at samle modstanden lokalt mod nazisterne, så snart de foretager sig noget.

Billedtekst:
Det er vigtigt, som i Husum, hurtigt at reagere mod nazistisk terror

Billedtekst:
Som de eneste skal nazisterne fratages deres ytringsfrihed

Se også:
SAA 118: Husum: Modstand mod nazi-terror
SAA 118: Anti-nazisme: Nazister ud af Oslo
SAA 118: IS mener: Luk nazi-radioen

Flere artikler fra nr. 118

Flere numre fra 1995

Se flere artikler af forfatter:
Ole Mølholm Jensen

Siden er vist 1019 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside