Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 120 – 5. oktober 1995 – side 3

Vi mener

Manden de hader (Hardy Hansen)

Palle alene i verden. Sådan føler SiDs formand Hardy Hansen sig efter at SiD-kongressen leverede det mest markante forsvar for arbejderklassen, set fra et fagforbund, i mange år.

Det er ikke mærkeligt, at Hardy føler sig sådan, i betragtning af de angreb, der efterfølgende er kommet på ham og kongressen.

“Så går han da endelig af,” skriver Bertil Haarder (V) i Jyllandsposten. Haarders anklageskrift er, at Hardy er:

Manden, der vil værne de svage. Manden, der ville bevillige 180 mio. kr. til at vælte den borgerlige regering (Schlüter-regeringen, red.). Manden, der støtter og solidariserer sig med terrorisme og bølleoptøjer i Esbjerg (de fyrede Ri-Buschauffører, red). Manden, der er skyld i, at der aldrig er blevet indført indslusningsløn. Og manden, der fastholder, at unge har krav på en overenskomstmæssig løn.

Toppen i Dansk Metal angriber ligeledes Hardy Hansen i en leder i Metalbladet: “Alt for meget var ved det gamle... en bevidstløs klamren sig til fortiden og politiken af i går... SiD stemte for fortiden.”

De kritikpunkter og den slags fjender burde Hardy være stolt af. De opstår kun, fordi kongressen har sat fingeren på nogle ømme punkter.

Hardys fjender hader ham, fordi han tillader sig, at erindre dem om, at klassekampen ikke er død. Fordi han og kongressen udfordrer liberalisterne i VKZ og skabsliberalisterne i Socialdemokratiet ved at forsvare arbejderklassens interesser.

Jo mere konsekvent han forsvarer sine medlemmers interesser overfor såvel arbejdsgiverne som overfor regeringens angreb på fx de arbejdsløse. Jo flere venner vil han også have. Ikke på direktionsgangene og i ministerkontorerne, men blandt de mange medlemmer, som betaler hans løn.

Se også:
SAA 120: SiD’s kongres: Vil ikke lade VKZ vinde

Flere artikler i serien Leder

Flere artikler fra nr. 120

Flere numre fra 1995

Siden er vist 1759 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside