Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 120 – 5. oktober 1995 – side 8

Bybus-chauffører i Aalborg kæmper mod “Slagteren fra Møn”

240 bybuschauffører i Aalborg nedlagde arbejdet torsdag den 28. september i utilfredshed med, at lokale lønforhandlinger, der skulle have været afsluttet 1. marts, endnu ikke har givet et tilfredsstillende resultat.

1. marts tiltrådte en ny direktør for Aalborg Omnibus Selskab, og siden har chaufførerne følt, at ledelsen kun er ude på at chikanere dem. “Det virker som om, at direktøren, der selv præsenterede sig som ‘Slagteren fra Møn,’ kun er ude på at køre selskabet i sænk,” siger chaufførernes talsmand Søren Jacobsen.

Ledelsens chikane

Baggrunden er, at DSB Busser vil ind og byde på den kommende licitation, hvilket de ikke kan så længe DSB er en del af Aalborg Omnibus Selskab. Ledelsens chikane består af en lang række “småting”, hvor folk får påtale for at bruge regntøj over uniformen; bliver kaldt til sygesamtale, selv om de har fået arbejdsskader osv.

Ledelsens chikane har betydet, at 10-15 chauffører har forladt selskabet over sommeren. Deres arbejde varetages af afløsere på 3 måneders kontrakter, som ledelsen ikke vil fastansætte.

Ved redaktionens slutning var situationen stadig uafklaret. “Vi kan se, at unge kolleger, der tidligere har kigget ned, nu løfter hovedet.  Det viser, at vi skal stå fast,” slutter talsmand Søren Jacobsen.

Bybuschaufførerne kan kontaktes via Søren Jacobsen, Sebbersundvej 21 2., 9220 Ålborg Øst. Tlf: 9815 7153

Se også:
SAA 120: Støt de fyrede Ri-Bus-chauffører: Løslad de fængslede
SAA 120: Taxa-Odense: Støt chaufførerne – boykot Taxa

Flere artikler fra nr. 120

Flere numre fra 1995

Siden er vist 1533 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside