Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 125 – 14. december 1995 – side 1

Arbejdere lammer Frankrig

Sådan ku’ vi stoppe finansloven

Arbejdere og studenter i Frankrig har nærmest lukket landet i protest mod regeringens nedskæringsplan, som i lighed med den danske regerings finanslov tager fra de fattige og giver til de rige.

Den franske regering er trængt op i en krog. Tog, undergrundsbanen og busser kører ikke; gas- og elektricitetsarbejdere har nedlagt arbejdet og lukket atomkraftværkerne; posten bliver ikke bragt ud; lufthavne og skoler er lukkede, og strejken breder sig til private virksomheder. De franske arbejdere har vist, hvor magtfulde de er, når de kæmper solidarisk.

Det kunne også ske i Danmark. Nogle vil måske mene, at der i Danmark ikke er tradition for den slags. Men så sent som d. 20 april i år strejkede 250.000 i sympati med de fritstillede Ri-Bus-chauffører. Sygeplejersker har været ude i en langvarig kamp for mere i løn. I 1985 var Danmark lukket i ti dage under påskestrejkerne.

Forliget om finansloven mellem regeringen og de konservative fortjener samme skæbne, som Juppés nedskæringer. Overalt i Europa bruger den herskende klasse hensynet til konkurrenceevnen som undskyldning for at skære i arbejderklassens levevilkår og sikre arbejdsgiverne højere profitter. Hvis de franske arbejdere stopper Juppé vil det også være med til at svække den danske regerings argumenter for at skære yderligere ned.

Se også:
SAA 125: Vreden må organiseres
SAA 125: Finansloven: Forgylder de rige

Flere artikler fra nr. 125

Flere numre fra 1995

Siden er vist 1487 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside