Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 165 – 28. august 1997 – side 3

Socialistisk Arbejderavis mener

Mangelfuldt alternativ

Den massive fremgang for den yderste højrefløj i Norge må vække bekymring hos socialt tænkende mennesker. For årsagerne til racisten Carl I. Hagens fremgang findes også i Danmark.

Vi har allerede fået en forsmag på de samme tendenser med Venstres store fremgang og Socialdemokratiets tilsvarende tilbagegang siden valget i 1994. Men med Dansk Folkeparti og Pia Kjærsgaard lurende i kulissen kan det sagtens blive værre.

Problemet for socialdemokratiske statsministre som Nyrup i Danmark og Jagland i Norge er, at store dele af deres vælgere har svært ved at juble over den økonomiske fremgang, fordi de ikke selv mærker ret meget til den.

Nyrup og Jagland har vældigt travlt med at mane til sparsommelighed, og at den økonomiske vækst “ikke må sættes over styr”.

Den ansvarlighed mærker deres egne vælgere i form af stramninger i bistandshjælp og understøttelse, i lave lønstigninger, i ventelister til hospitaler og plejehjem og i nedslidning af skoler.

På den baggrund er det nemt for højrefløjens populister som den norske Carl I. Hagen eller hans danske åndsfælle Pia Kjærsgaard at vinde opbakning på løfter om social fremgang og racistisk hetz.

Se også:
SAA 165: Går Norge mod højre?

Flere artikler i serien Leder

Flere artikler fra nr. 165

Flere numre fra 1997

Se flere artikler om emnet:
Norge

Siden er vist 1836 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside