Socialistisk Arbejderavis
Nr. 181 – Marts 2000 – side 2
Indenfor systemet
Hvorfor er det farligt at spise?
Paul Langhoff
Det spørgsmål bliver mere og mere aktuelt i takt med at fødevarerne produceres på en uhensigtsmæssig måde.
Seneste skud på stammen over dødelige bivirkninger ved at indtage mad, er kogalskaben.
En mærkelig folkelig betegnelse for noget, der reelt er menneskeskabt. For koen spiser, hvad der bliver serveret.
Det samme gør vi forbrugere også.
Det startede lige så stille med salmonella i vores kultursikrede lørdagskylling, så kom camphylobacter, listeria i mælken, pesticider i drikkevandet og phthalater i børnesutter og emballager.
Disse bakterier, virusser, prioner, pesticider, fungicider og mærkelige mutanter er ikke uundgåelige.
For bare et år siden var mere end 95% af kyllingerne inficerede med salmonella, nu er den nede på under 5%. Men det har sin merpris på fem kroner per kilo.
Det skal ikke være sådan!!
Se også:
SAA 181: De syge fødevarer
- Leder: Det mener vi
- Interview: Kampen mod umenneskelige fængslinger af afviste asylansøgere nytter noget
- Udenlandske chauffører har usle vilkår i Danmark
- “Grøn” kapitalisme – kun grøn, når der kan tjenes penge
- Derfor går finansverdenens nålestribede amok i kriminelle aktiviteter
- 1968: Året der forandrede alting
- Mere end en Saudi PR-katastrofe
- To år med Trump har mobiliseret millioner til modstand
- Almindelige menneskers historie: 3. De første store stater og de første klassekampe