Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 189 – Januar 2001 – side 3

Sænk skatten – lad de rige betale

Konni Nørlem

Lad de rige betale – sænk skatten for os andre!

I midten af november sidste år blev Den Danske Skatteborgerforening stiftet med det mål at få skatte- og afgifts-niveauet sænket, uden at det skal betyde mindre velfærd. I stedet skal den offentlige sektor effektiviseres.

Samtidig er Venstre gået ud med et krav om skattestop og effektivisering af den offentlige sektor gennem øget udlicitering.

De to initiativer ligner til forveksling hinanden og de bærende kræfter i den nye skatteforening består af Venstrefolk.

Også JyllandsPosten har den sidste halvanden måned, under overskriften Skat til debat, kørt en meget ensidig kampagne for at sænke skatteniveauet.

Folk ønsker velfærd

Undersøgelser viser, at hvis folk skal vælge mellem lavere skatter eller forbedringer af velfærden, er der flertal for det sidste. Det udtrykker hos flertallet en solidarisk holdning om, at velfærd er et fælles anliggende og bedst sikres i fællesskab. Samtidig er der uden tvivl mange lønarbejdere, som synes, de betaler for meget i skat, sammenholdt med, at velfærden på mange områder forringes.

Som socialister vil vi gerne have sænket indkomstskatten. Men vi vil også have bedre velfærd, og derfor mener vi, at de rige skal betale mere i skat.

Alene sidste år er landets aktionærer blevet 220 mia. kr. rigere i kraft af værdistigningen af de danske børsselskaber. Et beløb, der svarer til lidt mere end 1/3 af statens samlede skatter og afgifter i 1999.

Flere artikler fra nr. 189

Flere numre fra 2001

Se flere artikler af forfatter:
Konni Nørlem

Siden er vist 1706 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside