Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 199 – December 2001 – side 2

Fra julemand til hulemand

Anders Schou

På flere områder er Anders Fogh ved at gennemgå forvandlingen fra julemand til hulemand.

Kvinder

Venstre og Dansk Folkeparti vil arbejde sammen om at gøre livet surt for udlændinge, der kunne tænkes at ville slå sig ned i Danmark.

Men på udlændingeområdet har hulemanden hele tiden været dominerende, og her lægger regeringen desværre op til at holde sine løfter. For eksempel vil regeringen afskaffe asyl for de facto flygtninge, de der ikke er omfattet af FNs flygtningekonvention.

Langt de fleste de facto flygtninge er omfattet af andre internationale konventioner, som Tortur-konventionen eller den Europæiske Menneskeretskonvention.

Retkravet på familiesammenføring skal også væk, men de fleste familiesammenføringer sker med danske statsborgere – skal forelskelse i udlændinge forbydes?

Regeringens eneste konkrete bud på området er indtil videre at afskaffe modersmålsundervisningen, selv om alle sprogeksperter er enige om, at etniske minoriteters børn så får sværere ved at lære dansk.

Den borgerlige regerings politik vil ramme de etniske minoriteter hårdest, men den vil også ramme mange andre almindelige mennesker. Og når hulemanden begynder at slå til, vil flere og flere forstå, at de har en fælles fjende uanset hudfarve.

Se også:
SAA 199: Foghs politik er klassekamp

Flere artikler fra nr. 199

Flere numre fra 2001

Se flere artikler af forfatter:
Anders Schou

Siden er vist 3228 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside