Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 199 – December 2001 – side 3

Krarup og Langballe

Religiøse galninge

Anders Schou

Dansk Folkeparti har med Søren Krarup og Jesper Langballe fået to lutheranske fundamentalister i Folketinget.

De to præster er ikke demokrater. Allerede sidst i 80’erne erklærede Søren Krarup i en grundlovstale: “Hvis demokratiet ikke kan forsvare danskheden, må danskerne sætte noget andet i stedet.”

Begge præster er medlemmer af den berygtede Danske Forening, som i de sidste 15 år har tilsvinet etniske minoriteter og flygtningeindsamlinger. Foreningen havde også nazisten Jonni Hansen som medlem, indtil han blev slettet på grund af kontingentrestance.

Præsterne er religiøse fanatikere. Søren Krarup er modstander af menneskerettighederne, som han mener sætter mennesker over Gud. Ifølge Krarup har mennesket ingen rettigheder, men derimod pligten til at fungere dér, hvor Gud har placeret ham eller hende. Derfor ønsker Krarup en verden, som den så ud før de borgerlige frihedsrettigheder blev lanceret i 1789.

Søren  Krarup og Jesper Langballe er begge medlemmer af den lutheranske sekt Tidehverv, som udgiver et blad af samme navn. Her kan man læse, hvordan sekten forsvarer alle mulige – og umulige – reaktionære synspunkter, f. eks forældres ret til at prygle deres børn. Og disse galninge støtter regeringen sig på!

Flere artikler fra nr. 199

Flere numre fra 2001

Se flere artikler om emnet:
Dansk Folkeparti

Se flere artikler af forfatter:
Anders Schou

Siden er vist 1734 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside