Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 199 – December 2001 – side 6

Efter valget

Drop pessimismen, det er ...: Tid til aktivitet

I december afholder EU topmøde i Bruxelles, og her forventes store
demonstrationer. Hovedparolen er ’for global retfærdighed og fred’.

Torsdag d. 13. december demonstreres der imod EU’s forstærkede forsøg på at fjerne alle barrier, som er i vejen for deres forsøg på at sætte hele Europa til salg – kort og godt at privatisere mest mulig i forlængelse af WTO aftalerne fra Qatar.

Denne demonstration bakkes op af store dele af fagbevægelsen i som uden for Belgien.

Krisen – især lukningen af det store belgiske flyselskab Sabena, hvor små 10.000 er blevet fyret – er den barske dagsorden, som flere end 50.000 forventes at demonstrere imod.

En gruppe studerende fra universitetet i Dortmund har desuden taget initiativ til at indkalde til en europæisk aktionsuge fra den 10.-14. december, mod privatisering og markedsgørelse af uddannelsessystemet. Aktionsugen afsluttes med en stor demonstration i Bruxelles d. 14. december.

I løbet af november har mere end tre millioner spanske studerende strejket og demonstreret imod øget brugerbetaling, nedskæringer og markedsgørelse.

Den danske organisation for de pædagogstuderende, PLS, har lavet en skarp udtalelse, der kritiserer den nye VK-regerings nyliberale politik, og knytter den sammen med den liberalistiske dagsorden på internationalt plan.

I udtalelsen opfordrer PLS til aktiv modstand mod ny-liberalismen, og kræver uddannelse for livet – ikke for erhvervslivet. PLS organiserer derfor gratis bustransport til Bruxelles, hvor demonstrationerne foregår.

Demonstrationerne i Bruxelles kan få enorm betydning for den antikapitalistiske bevægelse fremover. Det er den første store markering efter 11. september, som den antikapitalistiske bevægelse gennemfører.

Og i Bruxelles flettes både kampen mod den økonomiske og militære globalisering sammen.

Terrorangrebet og krigen har ændret retning og vægten i den antikapitalistiske bevægelse, hvor det anti-imperialistiske element er mere i centrum.

Flere artikler fra nr. 199

Flere numre fra 2001

Siden er vist 2080 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside