Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 199 – December 2001 – side 11

Læserindlæg

Nyt apartheidministerium – diskrimination og racisme

Ida H. Jakobsen

Integration: sammensmeltning; forbindelse af en mangfoldighed til en helhed (Gyldendals fremmedordbog, 1983).

Vi har fået en integrationsminister: Bertel Haarder, manden der afskaffede demokratiet på landets universiteter i 1990 og manden selv fik 6 for sit speciale.

Det er måske også derfor han ikke kender betydningen af ordet integration, når han udtaler:

“Danmark er danskernes hjemland. Det er danskernes ret at bestemme, hvor mange der skal strømme hertil. Jeg lægger meget vægt på, at hvert folkeslag har en demokratisk ret til et hjemland, hvor de bestemmer.

Så kan der være nogle procent udlændinge, men det ændrer ikke ved, at Danmark er et dansk land. Vi skal ikke være et multietnisk land i den forstand, at der skal være kulturlighed. (...) Der er ikke tale om, at den danske kultur skal være multietnisk. Det vil være meningsløst.” (Information, d. 1. december).

At sammenligne racismeministerens holdninger med den ekstreme højrefløjs slogan “Danmark for danskerne – udlændingene ud” kan synes groft.

Men den politik, ministeren for ‘udlændingeproblemet’ lægger op til, med stramninger i asylregler og afskaffelse af sociale rettigheder til flygtninge og indvandrere, åbner op for at Jonni og hans kammerater med større legitimitet kan sprede deres nazistiske lort, og sparke en udlænding eller to i hovedet.

At oprette et ministerium for udlændinge og integration frembringer grimme associationer til nazi-Tysklands ministerium for ‘jødeproblemet’, eller Sydafrikas Apartheidministerium.

Men Haarder sidder også i en regering der bygger sin magt på Dansk Folkeparti – et parti der har to folketingsmedlemmer fra Den Danske Forening (DDF). DDF har gode venner med “Danmark for dan-skerne”-slogans på jakken, racistiske overgreb på rullebladet og hagekors om halsen.

Det er beskidt – møgbeskidt.

I. H. Jakobsen

Billedtekst:
Den racistiske hetz åbner op for at Jonni og Co. kan sprede deres nazi-budskaber.

Flere artikler fra nr. 199

Flere numre fra 2001

Se flere artikler af forfatter:
Ida H. Jakobsen

Siden er vist 1488 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside