Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 200 – Januar 2002 – side 3

Socialistisk Arbejderavis mener

Krigen er ikke slut

Taleban er faldet, Afghanistan har fået en ny regering, og der er vestlige styrker i landet. Men den amerikanske regering er ikke færdig med sin ‘krig mod terror’.

Lige siden bombningerne af Afghanistan begyndte, har George Bush gang på gang meldt ud, at krigen ville fortsætte både efter Talebans fald, og efter man eventuelt havde fanget bin Laden.

I kikkerten er lande som Irak, Somalia, Yemen og Sudan. Og igen vil det blive de civile i disse lande, der kommer til at betale den største pris. I Afghanistan har de civile tabstal oversteget tabstallet på over 3500 fra World Trade Center – og de amerikanske styrker bomber stadig, på trods af at Taleban er faldet, og at den nye regering forlanger at bombningerne stopper.

For lige så tydeligt, det er, at Bush og hans regering ikke anser menneskeliv for en væsentlig størrelse, lige så tydeligt er det, at de ikke helmer før de har opnået det de vil. Og det de vil er, at få kontrol med Mellemøsten og Centralasien med de store olieressourcer, der er dér. Både før og nu også umiddelbart efter Talebanernes fald foregår der forhandlinger mellem regeringen i Kabul og amerikanske olieselskaber om at lægge en rørledning gennem Afghanistan og på denne måde undgå at russerne får kontrol med den.

Og der er stadig regimer i Mellemøsten og andre steder, der ikke betingelsesløst lægger sig for USAs fødder. Det er dét, Bush vil gøre noget ved. Han vil sikre, dels at amerikanske selskaber ikke får stillet nogen som helst hindringer i vejen for deres frie udfoldelse, dels vil han sikre at USA forbliver dominerende politisk og militært i hele verden.

Læs mere om krigen side 5.

Se også:
SAA 200: Afghanistan: USA’s krig dræber tusinder

Flere artikler i serien Leder

Flere artikler fra nr. 200

Flere numre fra 2002

Siden er vist 2463 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside