Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 200 – Januar 2002 – side 5

Afghanistan

USA’s krig dræber tusinder

Ida H. Jakobsen

Tusinder af uskyldige mennesker har betalt prisen for USAs militære magtdemonstration og vendetta mod Afghanistan efter terrorangrebet den 11. september.

Vi får måske aldrig at vide hvor mange der i virkeligheden er blevet massakreret og bombet efter USA’s intervention i landet. Enhver rapport fra ikke-vestlige kilder, om ‘fejlbombninger’ og civile tab affejes som upålidelige oplysninger.

Drab på civile

Oplysninger, indsamlet af den amerikanske forsker Marc Herold fortalte, at mere end 3767 civile var dræbt af USAs og Storbritanniens bomber – og det var i december. Amerikanerne har da også smidt mere end 10.000 bomber over den udarmede befolkning.

Bush og Blair nægter at oprette efterforskning af de rapporterede angreb som deres allierede, Nord-Alliancen, har udført mod bl.a. talebanske krigsfanger. Og selv om krigen nu udråbes som vundet og overstået, fortsætter bombardementet.

Den 30. december blev mindst 207 mennesker dræbt i den afghanske landsby Niazi Qalaye under et amerikansk bombeangreb. USA hævder, at kun Taleban- og Al-Qaida-krigere blev dræbt under angrebet, men britiske jour-nalister fandt rester af lig fra børn og ældre kvinder, blodtilsølede skolebøger og børnetøj.

Boliger bombet

Journalisten Rory Carroll beskriver: “Præcisionsbomberne udslettede hele bolig-komplekser, og en time efter angrebet kom et nyt angreb, der ramte dem, der forsøgte at grave mennesker frem fra ruinerne. Ligrester lå spredt på kanten af de store bombekratere.”

Billedtekst:
Krigen har gjort tusindvis af afghanske børn forældreløse.

Se også:
SAA 200: Krig og antikapitalisme
SAA 200: Er USA almægtig?

Flere artikler fra nr. 200

Flere numre fra 2002

Se flere artikler om emnet:
Afghanistan-krig 2001-?

Se flere artikler af forfatter:
Ida H. Jakobsen

Siden er vist 1775 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside