Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 200 – Januar 2002 – side 4

Israel optrapper terror mod palæstinenserne

Mikkel Birk Jespersen

Israels regering skærper kontrollen med selvstyreområderne og forsøger at undergrave selvstyrets autoritet gennem ydmygelser af Arafat.

Arafat fik ikke lov til at tage til Bethlehem for at fejre jul, og han holdes stadig reelt set i husarrest af israelske styrker. Han har ingen kontrol over situationen, men den israelske regering insisterer på at stille ham til ansvar for de terror-handlinger, der bliver begået af militante palæstinensere.

Det gør de ikke, fordi de tror, at Arafat har magten til at stoppe organisationer som Hamas og Islamisk Jihad. De ønsker en lejlighed til at sætte det palæstinensiske selvstyre ud af kraft.

Hykleri

At de ønsker at undergrave selvstyret, viser de konstante angreb på dets institutioner – politistationer, skoler m.v. Og pointen tydeliggøres endnu en gang af overgrebene og ydmygelserne af palæstinenserne i hverdagen.

Palæstinenserne er reelt afspærrede fra omverdenen af et israelsk militær, der fuldstændigt kan kontrollere deres færden. Dertil kommer bosættelserne, der hele tiden har haft til formål at kunne kontrollere palæstinenserne og begrænse deres muligheder for på et tidspunkt at oprette en selvstændig stat.

Ikke desto mindre har Ariel Sharon haft den frækhed at udråbe det palæstinensiske selvstyre som et terrorregime, efter at israelerne har opsnappet et skib med 50 tons våben til Palæstina. Men dette er ekstremt hyklerisk. Den israelske stat modtager selv masser af våben fra USA og er den stat, der siden 1950 har modtaget mest militær bistand fra USA overhovedet. Og det er disse våben, der bruges til at terrorisere palæstinenserne.

Se også:
SAA 200: Mod dansk våbenudstyr til Israel
SAA 200: Demonstrationer i København og Odense: Solidaritet med palæstinensere
SAA 200: Læserbrev: Israel vil udrydde palæstinenserne

Flere artikler fra nr. 200

Flere numre fra 2002

Se flere artikler om emnet:
Israel

Se flere artikler af forfatter:
Mikkel Birk Jespersen

Siden er vist 1671 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside