Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 202 – Marts 2002 – side 10

Udtalelse fra LAK-landsmøde

Studieorganisationer tager kampen op

Følgende er en udtalelse, vedtaget på Landssammenslutningen af Kursusstuderendes (LAK) landsmøde den 2.-3. marts.

“LAK tilslutter sig “Initiativet for et andet Europa” og “NGO-Forum – Stop volden – København 2002” og arbejder indenfor disse for at mobilisere flest muligt studerende under parolen: “Uddannelse er ikke en handelsvare – mennesker før profit” til de alternative aktiviteter under Danmarks EU-formandskab i sidste havldel af 2002. LAK arbejder aktivt for at trække andre uddannelsesorgani-sationer med i dette arbejde.

LAK tager ikke stilling for eller imod EU som institution, men forholder sig kritisk til den førte uddannelsespolitik.”

“LAK må vende sig mod den stigende markedsgørelse af alle samfundets aspekter, og derved også uddannelsessystemet. EU spiller i dag en særdeles aktiv rolle i at øge denne makedsgørelse. Det gør de dels gennem deres meget aktive støtte til bl.a. GATS aftalen. GATS aftalens, som er en aftale under WTO, hovedformål er reelt at putte så meget som muligt af, hvad der i dag er på offentlige hænder, over i privat regi.

Stort set al erfaring med privatisering viser at det fører til langt ringere serviceniveau. På det rent uddannelsesmæssige område vil følgerne være øget brugerbetaling, højere klasse kvotienter o.lign. hvilket nødvendigvis må føre til en forringelse af mulighederne for lige uddannelse til alle. Derudover er det EU’s politik at uddannelse alene skal være en forberedelse til at komme ud på arbejdsmarkedet. Derfor ser man allerede i dag, at de mindst strømlinede uddannelser bliver skåret kraftigt ned eller direkte lukket. LAK’s holdning må nødvendigvis være at uddannelse skal være for livet, ikke for erhverslivet.”

Se også:
SAA 202: Studerende rykker til venstre

Flere artikler fra nr. 202

Flere numre fra 2002

Siden er vist 1877 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside