Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 202 – Marts 2002 – side 12

Stop Israels krig og terror

Margit Johansen

Israels krig mod palæstinenserne eskalerer, adskillige hundrede palæstinensere er dræbt indenfor de seneste uger, endnu flere er sårede. Siden Intifadaen startede i 2000 er mere end 1500 mennesker dræbt – langt de fleste af dem er palæstinensere.

Palæstinensiske børn

Israel lægger nu ikke længere skjul på, at målet er at udslette palæstinenserne. Israelske bomber smadrede disse palæstinensiske børns børnehave.

Massevis af huse og fattige flygtninges hjem er sønderbombede over alt i de besatte områder.

Marker og afgrøder er ødelagt. Og ældgamle oliventræer rykket op med rode. De palæstinensiske områder holdes isoleret, ingen madforsyninger kommer ind, ingen skolegang, ingen lægehjælp, ingenting! De skal sultes ud af områderne.

Militær støtte fra USA

Krigsscenerne har vi set adskillige gange de seneste år andre steder i verden, og normalt er USA’s og EU’s reaktion krav om sanktioner, afbrudte diplomatiske forbindelser, og når det handler om etniske udrensninger, hvilket reelt er Sharons dagsorden, så mobiliseres NATO.

Men Israels krig og terror overfor palæstinenserne får højest nogle fordømmende ord, ingen krav om reaktion fra omverdenen.

USA fortsætter med at have Israel som nummer ét på listen over de lande, som de yder militær hjælp og millioner af dollar strømmer til en trængt israelsk økonomi.

FN sygehuse og skoler bombes – ingen større harme fra udenrigs-ministeren eller EU; FN ansatte dræbes – larmende tavshed fra Per Stig Møller.

Krigsforbryderen Sharon

Sharon er i Israel dømt for krigsforbrydelser begået under invasionen i Libanon i ‘82, bl.a. for at være ansvarlig for massakrerne på flygtningene i lejrene Sabra og Shatilla.

Alligevel kan han blive premier-minister og blive modtaget med åbne arme i Washington og Bruxelles.

Israel har frikort til at gøre hvad de vil, fordi de er USA’s eneste sikre allierede i det olierige Mellemøsten.

USA har de seneste dage ført en Israel-kritisk retorik, men den stikker ikke dybt, og den handler alene om, at USA ønsker fortsat at sikre sig opbakning fra de arabiske ledere til deres påståede kamp mod terrorismen, der som næste mål har Irak og Saddam Hussein.

Og opbakning til den krig kan han kun få af de arabiske ledere, hvis de ved at deres egne befolkninger ikke vil gå på gaden i protest. Det vil de hvis USA både lader bomberne falde over irakerne og palæstinenserne.

Sharon ved, at USA i sidste ende lader ham gøre, hvad han vil, derfor sætter han sin voldsterror igennem, han ønsker at skræmme palæstinenserne ud af de besatte områder eller skabe en situation, så en forflytning af dem til Jordan eller andre arabiske lande vil blive accepteret.

Etnisk udrensning

For etnisk udrensning af palæstinenserne har altid stået højt på Sharons dagsorden, ja, han så dem gerne udslettet, hvilket han for nylig gentog, da han udtalte, at det nu handlede om at dræbe så mange palæstinensere som muligt.

Ledende folk i Sharons ministerium udtaler glædeligt til aviser at de går ind for 'transfer', dvs. forflytning af palæstinenserne. Forskellige meningsmålinger i Israel igennem den seneste måned peger på, at et sted mellem en tredjedel og halvdelen af israelerne går ind for etnisk udrensning af palæstinenserne i de besatte områder (Vestbredden og Gaza), og en del også af palæstinenserne bosat i Israel.

Hvor bliver Bush’, Blairs og Per Stig Møllers reaktion af mod sådanne tanker og tendenser? Etnisk udrensning kommer der ikke de store protester imod fra amerikansk side – eller fra dansk for den sags skyld, når det retter sig mod palæstinensere, kurdere, timoresere eller andre folkegrupper, som ikke er strategisk vigtige i USA eller Europas globale magt.

Hykleri!

I stedet for reaktion er udenrigs-minister Stig Møller imødekommen-heden selv over for Gillon, den israelske ambassadør, der har vedstået at han har været med til tortur.

Hykleri og atter hykleri, det er hvad det er, og det er vigtigt at huske næste gang de påstår, at de med NATO i spidsen laver en humanitær invasion.

Israelsk modstand mod Sharon

Sharon kan komme til at stå med store problemer internt, for Israel er ved at revne på grund af hans krigsførelse.

Mange er rykket til højre sammen med Sharon, men samtidig oplever Fred Nu-bevægelsen en øget tilslutning, og de har holdt demonstrationer med op mod titusinde deltagere i Tel Aviv og andre israelske byer.

Inden for militæret nægter flere og flere at gøre tjeneste på Vestbredden og i Gaza. De vil ikke være med til den undertrykkelse, de drab og grusomheder, de skal udføre dér.

Først på året oplyste den israelske nægterbevægelse Yesh Gvul at mere end 400 nægter tjeneste i de besatte områder. Tallet er steget under den nuværende krig. Et åbent brev med opfordring til at nægte fra nogle få militærpersoner fik i løbet af bare få uger mere end 250 støtteunderskrifter fra andre soldater.

Se også:
SAA 202: Århus, Odense: Demonstrationer mod Israels vold
SAA 202: Bliv aktiv i kampen mod Israels terror

Flere artikler fra nr. 202

Flere numre fra 2002

Se flere artikler om emnet:
Palæstina

Se flere artikler af forfatter:
Margit Johansen

Siden er vist 3017 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside