Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 203 – Maj 2002 – side 5

Intifadaen forsinker USA’s krig (mod Irak)

Jørn Andersen

Havde det ikke været for palæstinensernes kamp, havde USA været endnu længere fremme med konkrete forberedelser til krig mod Irak.

[ Irak ]

FNs sanktioner slår stadig tusinder af irakere ihjel

Siden Bush udnævnte Iran, Irak og Nordkorea til ‘ondskabens akse’ har USA forsøgt at skaffe opbakning til en krig mod Irak. Det er dog ikke uden problemer.

For det første er det ikke lykkedes at påvise nogen som helst forbindelse mellem Irak og angrebet på World Trade Center den 11. september. Selv det britiske efterretningsvæsen MI6 siger, at det er “ren spekulation”.

For det andet er der stigende modstand mod en krig, som vil blive langt mere blodig end Afghanistan og Palæstina.

På den ene side er der modstand fra magthavere i Europa, Mellemøsten, samt bl.a. Kina og Rusland. De frygter, at USA’s aggressive fremfærd vil betyde langsigtet ustabilitet i Mellemøsten – og dermed true deres egne interesser.

En helt anden modstand kommer fra mange af de samme magthaveres undersåtter. Israels fremfærd i Palæstina har i mini-målestok vist, hvad en krig mod Irak vil betyde: Øget imperialistisk dominans i hele Mellemøsten, vilkårlige massakrer på civile – men ingen løsninger på de enorme sociale problemer, som milliarder af mennesker lider under.

USA’s krige på Balkan og i Mellemøsten har først og fremmest ramt civile. Lad os stoppe dem, inden de gør Irak til endnu et slagtehus.

Flere artikler fra nr. 203

Flere numre fra 2002

Se flere artikler af forfatter:
Jørn Andersen

Siden er vist 1784 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside