Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 204 – Juli 2002 – side 12

Sort på hvidt

Dansk Folkeparti er racistisk!

Peter Kjær

Overskriftens konstatering er ikke ny for avisens læsere, men nu har vi samfunds-videnskabens ord for det.

René Karpantschof, forfatter til en europæisk forskningsrapport, konkluderer at Dansk Folkeparti (DF) udøver en “klart racistisk retorik og politisk stil”.

I sin udredning af højrefløjens fremgang i Danmark påvises en påfaldende lighed i sproget i dag som hos den ‘gamle’ biologiske orienteret racisme.

DF opfatter alt fremmed som et angreb på “ens eget folk, ens egen nation og kultur, og skal forhindres med tvangs-assimilation, negativ diskrimination, repatriering eller endog forfølgelse af ‘de fremmede’”.

Mistænkeliggørelse

Pia Kjærsgaard hævder, at DF søger en åben og fri debat om udlændingene i Danmark. Reelt søger hun at mistænkeliggøre og nedgøre bestemte etniske minoriteter, mener Karpantschof.

For DF er et multietnisk samfund lig med massevoldtægter, grov vold, utryghed, tvangsægteskaber, kvindeundertrykkelse og bandekriminalitet. Men her stopper racismen ikke.

I DFU leder retorikken tankerne hen mod antisemitismen, f.eks. udtaler formanden for DFU, Kenneth Kristensen, at arabiske muslimer har til formål at “udradere og knuse de europæiske folks tusinde år lange historie og lade den erstatte af islamismens despotisme”.

Del-og-hersk

Det, der gør DF farlig, er partiets populistiske sammenkobling af racisme og det brede krav om bedre velfærd. DF får dog, som parlamentarisk grundlag til regeringen, svært ved at opretholde illusionen om at være ‘den lille mands parti’.

Vi har allerede set det ved, at DF sikrer gennemførelsen af den arbejderfjendtlige deltidslov. Og den del-og-hersk politik partiet står for, vil i sidste ende føre til ringere vilkår for alle – danskere som ikke-danskere, idet angreb på flygtninges og indvandreres sociale og økonomiske vilkår åbner op for bredere angreb på andre svage grupper, studerende og arbejdere.

Kampen mod Dansk Folkeparti’s racisme er således en solidarisk kamp for dem racismen rammer – men også en kamp for at forsvare velfærden.

Se også:
SAA 204: Stop de racistiske stramninger
SAA 204: Ofre for stramningerne
SAA 204: Sultestrejke

Flere artikler fra nr. 204

Flere numre fra 2002

Se flere artikler om emnet:
Dansk Folkeparti

Se flere artikler af forfatter:
Peter Kjær

Siden er vist 5920 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside