Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 205 – August 2002 – side 11

Sociale fora i Danmark

Vi har tidligere i denne avis argumenteret for, at der lokalt skal opbygges brede, politiske fora, der kan udgøre en politisk og aktivistisk modpol til den borgerlige regerings politik, og til den nyliberale dagsorden, der især vil træde frem under Danmarks EU-formandskabsperiode. Vi har kaldt dem for sociale fora – men lokalt kan de have andre navne.

Vi ser nu opstarten på sådanne organiseringer i flere byer, og vi vil her give et oprids af hvordan de ser ud.

København:

I København er der ved at starte et netværk op på Nørrebro, der under titlen Globalisering fra neden har planerom at lave en global dag d. 14. september på Blågårdsplads med masser af information og debat og global torvehandel.

Fyn:

På Fyn er der på intiativ af Attac startet Fyns Sociale Forum på et grundlag af kritik overfor nyliberalismens og globaliseringens konsekvenser.

Der har været afholdt en række møder, og der tegner sig nu et åbent forum med stor bredde og forskel-lighed, et forum der arbejder løbende på at øge den lokale forankring.

En række organisationer har tilsluttet sig, alt fra Pædagogstud-erendes landsråd og  Fair Trade til Socialdemokratiet Fyns amt, LO Odenses Internationale udvalg, SF, SFU, SUF, Enhedslisten og ISU. Og flere kommer til hen ad vejen. Der er oprettet 7 arbejdsgrupper dækkende alt fra hungermarch, debatmøder, globaliseringsseminar, europæisk socialt forum i Firenze og den lokale tv-dækning.

Fyns Sociale Forum holder til i Internationalt Hus, Klostervej 28 og det næste fællesmøde afholdes tirsdag d. 20. august kl. 19.30.

Aalborg:

I Aalborg er der dannet et NGO Forum, som fungerer som et lokalt socialt forum. NGO Forum Ålborg holder til i Verdenshjørnet, Niels Ebbesensgade 4. Ligesom på Fyn er der nedsat en række arbejdsgrupper omkring en række aktiviteter. Der arbejdes på at udgive en avis, og møder og seminarer om bl.a. om den globale uretfærdighed og om europæisk fredspolitik. Næste fællesmøde afholdes i Verdenshjørnet lørdag d. 3. august kl. 10.

Århus:

Også i Århus arbejdes der på at opstarte et socialt forum. Der er indkaldt til et forberende møde hos Århus Lærerforening, Grønnegade 80 tirsdag d. 6. august kl 19.

Er du interesseret i at være med til at starte Århus Sociale Forum op, så kontakt ISU på tlf.nr: 86 19 30 24.

Se også:
SAA 205: Italiensk socialist om de Sociale Fora: Udfordringer og muligheder for socialister og anti-kapitalister

Flere artikler fra nr. 205

Flere numre fra 2002

Se flere artikler om emnet:
Social Forum-bevægelsen (DK)

Siden er vist 1907 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside