Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 208 – November 2002 – side 2

Dansk Folkeparti

Hykleri

På Dansk Folkepartis (DF) netop afholdte landsmøde, var der Dannebrog i lange baner, Israelsk vin og visit fra Israels ambassadør Carmi Gillion.

DF forsøger at markedsføre sig som et parti, der kæmper for de svages rettigheder. Partiets nyeste mærkesag er en underskriftsindsamling mod amtslige sygehuslukninger, og tager dermed pis på den kamp titusinder af mennesker rundt i landet kæmper mod de nedskæringer DF selv er medansvarlig for. Partiet vedtog, sammen med regeringen, den aftale der pålægger amter og kommuner massive besparelser.

Partiets lokalpolitikere har ligeledes gennemført budgetforlig der har medført forringelser på det sociale område i enkelte kommuner. (I foråret var DF varme fortalere for en afskaffelse af eksklusivaftalerne, nu ønsker de at bevare dem – et politisk stunt som de håber, kan øge opbakningen fra fagbevægelsen. Men DF føjer racismen ind i argumenterne mod afskaffelse af eksklusivaftalerne, og begrunder det med frygt for at millioner af østeuropæere skal invadere Danmark.)

Ligeledes har DF på det seneste forsøgt at kæde finanslovsforhandlingerne sammen med en afskaffelse af racismeparagraffen. En paragraf, der selvsagt ikke passer partiet særligt godt, efter at fire af deres medlemmer for nyligt er blevet dømt efter den. At DF ikke fører en social politik, og er vagthund for ‘den lille mand’ har det haft mange lejligheder til at bevise.

At de andre politiske partier lefler for DF’s populistiske politik er skammeligt. Utallige flygtninge og indvandrere har fået forringet deres levevilkår pga. den racistiske politik regeringen fører sammen med DF. Og den racistiske politik rammer os alle. Efter at flygtninge-indvandrer-gruppen har været prøveklud for sociale forringelser, rammes nu de svageste grupper af danskere også, bl.a. gennem arbejdsmarkedsreformen (se artikel andet sted på siden).

At Enhedslisten nu har placeret sig på samme side som DF ved at bakke op om forslaget om at afskaffe racismeparagraffen er, om muligt, endnu mere skammeligt. Selv om listen har andre begrundelser end DF er der ingen undskyldning for dette bund-tåbelig forslag, der kun lægger brænde til DF’s racisme. Vi skal ikke give en lillefinger til Dansk Folkepartis racisme, men bekæmpe deres racisme lokalt og på landsplan!

Se også:
SAA 208: Arbejdsmarkeds-makværk

Flere artikler fra nr. 208

Flere numre fra 2002

Se flere artikler om emnet:
Dansk Folkeparti

Siden er vist 1728 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside