Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 208 – November 2002 – side 8

Israelsk statsterror

Margit Johansen

Palæstinensernes Intifada har nu varet i godt to år, og i den periode har den israelske hærs terror dræbt mere end 1950 palæstinensere.

Adskillige tusinde er såret, hundredvis af huse ligger i ruiner, og byer og landsbyer har været forseglet med udgangsforbud. F.eks. er Nablus, med mere end 200.000 indbyggere, underlagt udgangsforbud på femte måned. Og så er der massakrer som den i Jenin.

Hvis alt dette ikke er terror, hvad er så? Hvor bliver Bush’s fordømmelse af? Hvor bliver EU’s og Anders Foghs fordømmelse af? Deres hykleri er så grotesk, og det skaber enorm vrede både blandt palæstinensere og befolkningerne i den arabiske verden generelt.

Fordømmelsen af Israel er også totalt fraværende når de ignorerer FN-resolutioner igen og igen. F.eks. er FN-resolutionen om de palæstinensiske flygtninges ret til at vende tilbage behandlet og vedtaget 28 gange i FN, men der er stadig ingen reaktion fra stormagterne, selvom Israel som bekendt ikke har efterlevet den.

Det samme gælder resolution 242, der kræver israelsk tilbagetrækning fra Vestbredden og Gaza, som Israel besatte i 1967. Det gælder resolution 446, der erklærer de israelske bosættelser i de besatte områder for ulovlige, men i stedet er byggeriet fortsat, samtidig med at USA har givet Israel en massiv militærhjælp, der kan sikre besættelsen og bosættelserne.

Sharon går og ser frem til Bush’s krig mod Irak, jo før jo bedre, for han ved at den kan bruges overfor vestlige ledere til at miskreditere palæstinenserne. Palæstinenserne vil holde med Irak, da vreden mod USA er enorm.

Palæstinensere, der jubler over irakiske sejre og amerikanske nederlag vil styrke Israel, det vil nemlig betyde, at USA vil kræve om muligt endnu flere indrømmelser fra palæstinenserne i senere forhandlinger.

Hvis der da bliver senere forhandlinger. Sharon ønsker dem ikke, han ønsker et stor-Israel, han ønsker et israelsk – amerikansk diktat.

Samtidig er utilfredsheden med Arafats korrupte styre stor blandt palæstinenserne, som nu er begyndt at slås indbyrdes: Hamas-tilhængere mod Arafats styrker.

En krig i Irak kan sætte en lavine i gang i Mellemøsten, hvor den lurende folkelige vrede mod korrupte, USA-venlige styrer kan ende i oprør og forskydninger af magtbalancer.

Se også:
SAA 208: FN – en trussel mod freden
SAA 208: Stop deres vanvid: Kapitalisme skaber krig

Flere artikler fra nr. 208

Flere numre fra 2002

Se flere artikler af forfatter:
Margit Johansen

Siden er vist 1664 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside