Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 209 – November 2002 – side 16

Mod krig og nyliberalisme – København 13.-15. december

Mobiliseringen til demonstrationerne og aktiviteterne under EU-topmødet i København i december er i fuld gang, på skoler, universiteter, i fagforeninger og blandt græsrødder i hele landet.

Der mobiliseres også til demonstrationen fra andre lande, bl.a. Finland, Sverige, Tyskland og England. I Norge mobiliserer bl.a. Attac og ISU’s norske søsterorganisation. En række fagforeninger bakker her op om mobiliseringen, bl.a. en større afdeling af de kommunalt ansattes fagforening. Meget tegner altså til, at flere tusinde internationale gæster kommer, og hermed understreges den internationalistiske styrke i bevægelsen.

Dagene under topmødet kan blive et karneval af modstand mod nyliberalisme og krig, og et synligt alternativ til det system vi lever under og kæmper imod. Dette er en kæmpe-mulighed for, at samle en massiv og bred modstand mod Fogh og hans kumpaner i EU, WTO og USA, og for at styrke den voksende bevægelse vi ser – i Danmark og internationalt – mod krig og kapitalisme.

Så nu skal vi rykke: deltag i de lokale initiativer der organiserer mobilisering og transport til demonstrationerne (se side 6). Få dine venner, arbejds- og studiekammerater med, lav fælles bannere, skilte og sange, og gå sammen om at få endnu flere med.

Der planlægges fælles (og billig) bustransport fra provinsen til København. For flere oplysninger og tilmelding, kontakt ISU på tlf.nr. 86 19 30 24

“Det er vigtigt at demonstrere i København, fordi vi får mulighed for at vise statslederne at vi ikke vil finde os i deres politik. Statslederne skal fysisk há lov til at se vores modstand. Er vi mange bliver de nødt til at forholde sig til os. Med al den presse skal vi nok komme bredt ud. Og det er også vigtigt, fordi vi så kan vise alle dem, som er blevet hjemme, at der er utilfredshed med udvidelsen og krigen. De skal så med næste gang. Og så tror jeg det er vigtigt at inddrage folk i arbejdet mod f.eks. krigen. Kan vi gøre det sjovt at demonstrere kan vi også tiltrække alle de folk, der skal til for at presse EU-politikerne.”

Camilla, studerende fra Aalborg Universitet og aktiv i Aalborg NGO-forum

“Jeg og en kammerat fra kasernen tager til demonstrationerne i København i december. Jeg synes det er vigtigt at møde op, både for at være en del af denne store begivenhed, men også for at protestere over for det rådne system EU-topperne repræsenterer.

Jeg blev simpelthen så vred, da afsløringerne kom frem, om de store multinationale virksomheder, der ikke betaler skat – de snyder samfundet for en masse penge. Når disse virksomheder så kontrollerer store dele af økonomien og kører lobbyarbejde i EU kan det virkelig få mit pis i kog. Hele systemet er råddent, og det er på tide vi viser modstand mod det. Og så er det selvsagt vigtigt at vise at vi er imod krigen.”

Jon Dal, 20 år, værnepligtig ved CF-Kaserne i Herning

Fakkeltog mod racisme

...d. 13. december fra Enghave Plads til Rådhuspladsen kl. 17.00

Initiativet for et andet Europa organiserer et stort fakkeltog mod racisme, hvor der vil være lystænding for Fort Europas ofre. Der vil være talere fra Danmark, Frankrig og England, og fra partier, indvandrerorganisationer, fagforeninger og elevbevægelsen.

  • Forfulgte har ret til asyl – nej til Fort Europa og Schengen
  • Lige rettigheder for alle – mod diskrimination og racisme
  • Forsvar menneskerettighederne – For international solidaritet – Bekæmp Fogh-regeringens fremmedfjendske politik
  • Lige løn for alle uanset hudfarve – mod startydelse og indslusningsløn

International demonstration

...d. 14. december fra Christiansborg Slotsplads kl. 11.00

Initiativet for et andet Europa arrangerer en international demonstration med deltagere fra Danmark og hele resten af Europa.

Der bliver talere fra Danmark, Vesteuropa, Østeuropa og fra den 3. verden.

Den fælles hovedparole er ‘Vores verden er ikke til salg – mennesker før profit’, og hovedtemaet er kampen mod nyliberalisme og privatiseringer.

Der er afgang fra Christiansborg Slotsplads kl. 11.45, herefter går demonstrationen igennem byen. Der bliver afslutning på Otto Krabbes Plads på Vesterbro. Herefter går de blokke og demonstranter, der vil videre til NGO Forums folkemøde, samlet til Enghave Plads med ankomst 13.30.

Socialistisk Arbejderavis opfordrer alle vores læsere til, at deltage i demonstrationens antikrigsblok under parolen: Ingen krig mod Irak

Folkemøde og demonstrationsoptog

...d. 14. december fra Enghaveparken til Rådhuspladsen kl.13.30

NGO Forum – Stop Volden arrangerer Folkemøde med talere og demonstrationsoptog.

Arrangementet starter kl. 13.30 i Enghaveparken. Blandt talerne er Ezra Mbogori (MWENGO i Zimbabwe) og Magda Stoczkiewicz (Bankwatch i Polen).

Demonstrationsafgang kl. 14.30, og ankommer til Rådhuspladsen ca. kl. 15.15. Her vil der være talere, musik og boder. Blandt talerne er Bernard Cassen (Præsident for Attac-Frankrig), Kim Carstensen (Generalsekretær i Verdensnaturfonden), John Cockroft (Generalsekretær i det internationale Transportarbejderforbund).

Socialistisk Arbejderavis opfordrer alle vores læsere til, at deltage i demonstrationens antikrigsblok under parolen: Ingen krig mod Irak

NGO Forum – det folkelige topmøde

En række danske og udenlandske organisationer arrangerer folkeligt topmøde på Holmen den 13. til 15. december.

NGO Forum rummer et hav af forskelligartede aktiviteter. Der vil være mulighed for at deltage i diskussioner, workshops og seminarer, og du kan lade dig inspirere af installationer, stander og udstillinger. Lad dig udfordre af tankevækkende aktioner og happenings! Der vil også være et væld af kulturelle begivenheder, og også en hel del for børnene.

NGO Forum finder sted på Arkitektskolen, Danneskiold Samsøes Allé 51-53, Holmen, og har åbent:

Fredag den 13. december kl.15-22
Lørdag den 14. december kl.10-22
Søndag den 15. december kl.10-18

Initiativet for et andet Europa: www.cph2002.org
NGO Forum – Stop Volden: www.ngoforum2002.dk

Se også:
SAA 209: Plakat: Next stop København, d. 13.-14. december: Ingen krig mod Irak

Flere artikler fra nr. 209

Flere numre fra 2002

Se flere artikler om emnet:
København 2002 (EU-topmøde)

Siden er vist 1641 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside