Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 210 – December 2002 – side 2

Haarder uden skrupler

Margit Johansen

Færdes man på en almindelig arbejdsplads ved man at det væsentligste spørgsmål for de fleste er sikring af velfærden, velfungerende sygehuse og skoler, nul brugerbetaling og ordentlig omsorg for de ældre.

Men igen ser vi at politikerne bruger flygtningespørgsmål som afledning, når utilfredsheden vokser med politikernes mangel på netop at opfylde de sociale krav om velfærd.

Ingen hjælp

Senest har Bertel Haarder forsøgt at hamle op med Pia Kjærsgård ved at spille handlekraftig og ubøjelig.

Så handlekraftigt at psykisk syge Kosovo-flygtninge sendes tilbage til Kosovo, selv om den FN-indsatte administration i området siger, at det er helt uholdbart. Der er ingen mulighed for at hjælpe disse mennesker.

Men de skal hjem, FN skal ikke bestemme, hvad vi i Danmark skal gøre. Dette er ulækkert hykleri, for partierne i den nuværende regering støttede NATO’s krig på Balkan og dermed en voldelig indblanding i interne jugoslaviske rettigheder. Haarder sender alvorligt syge tilbage, også flygtninge som psykiatere vurderer er selvmordstruet. Ifølge Haarder kunne alle og enhver jo true med selvmord og så skulle de have opholdstilladelse.

Fyreseddel

Haarder er totalt hæmningsløs i mistænkeliggørelsen af flygtninge, og udviser så lidt forståelse for flygtninge-situationen, at det alene burde kvalificere ham til en fyreseddel.

Som om det ikke var nok, så har Bertel Haarder og den danske regering sikret, at EU-lande fra næste forår begynder at sende de 400.000 afghanske flygtninge i EU tilbage. Der skal sendes mindst 1500 afghanske flygtninge hver måned  tilbage til ruindyngerne i Afghanistan efter USA’s krig, tilbage til et Afghanistan der, efter manges udsagn, er mere ustabilt, og hærget af vold og intern uro end under Taliban-styret og andre tidligere regimer.

Haarder fik også igennem i EU, at landene skal samarbejde om at smide uønskede flygtninge ud, f.eks. ved at chartre fælles fly, der kan få dem tilbage til de livstruende omstændigheder – krig, sult, fattigdom eller forfølgelse – som fik dem til at flygte. For Haarder er korte indenrigspolitiske gevinster som han formoder at kunne score hos vælgerne vigtigere end flygtninges liv.

Mindre løn

Haarders tænketank på flygtninge-indvandrer-området har udtænkt planer som lige er smovs for Bertel, den foreslår bl.a. at flygtninge/indvandrere skal gå for en mindre løn i en kortere eller længere introduktionsperiode. Det skal nok gøre dem upopulære på mange arbejdspladser. Desuden skal de kunne fratages deres sociale ydelser helt, hvis de ikke møder til danskundervisning eller andet, de er blevet pålagt.

Socialdemokraten Karen Jespersens politik om at holde flygtninge-indvandre politikken lige på kanten af de internationale konventioner fortsættes af Haarder overvåget af Pia Kjærgaard. Trekløveret, der samvittighedsløst tromler en menneskefjendsk og racistisk dagsorden frem.

Flere artikler fra nr. 210

Flere numre fra 2002

Se flere artikler om emnet:
Indvandrer-/flygtninge

Se flere artikler af forfatter:
Margit Johansen

Siden er vist 1678 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside