Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 210 – December 2002 – side 3

Socialistisk Arbejderavis mener

Bliv aktiv socialist

Den sociale bevægelse der er vokset frem internationalt, fik sin europæiske platform i Firenze i november, ved European Social Forum (ESF).

Her samledes sociale og politiske bevægelser på et grundlag imod krig, nyliberalisme og racisme, og for kampen om en bedre verden. Skal denne bevægelse for alvor få fodfæste i Danmark, kræver det organisering og aktivitet, og demonstrationerne i forbindelse med EU-topmødet bør være et højlydt startskud til dette!

Det er ikke tilfældigt, at krigsmodstanden og den sociale kamp har et særdeles stærkt udtryk i Italien og England. Her har socialistiske partier gået meget aktivt ind og opbygget bevægelsen offensivt. Ved at organisere sine medlemmer i antikrigsarbejdet, i strejkebevægelser og andre sociale kampe, har partiernes enkelte medlemmer tilsammen udgjort en afgørende forskel.

Dette kunne selvsagt ikke lade sig gøre, hvis ikke der var en generel stemning af utilfredshed med den førte politik, og vilje til at lave tingene om.

Denne stemning ser vi internationalt – og vi ser den også i Danmark, hvor titusinder af offentligt ansatte har strejket og demonstreret mod nedskæringer på børnepasnings-, ældre- og sygehusområdet, og hvor studerende og gymnasieelever har demonstreret og strejket imod forringelser og nedskæringer på uddannelsesområdet. Og modstanden mod krigen er også stor i Danmark – d. 26. oktober demonstrerede flere tusinde mod krig rundt om i landet.

Har brug for flere

Vi har brug for at blive flere der organiserer denne modstand, og flere der kan kæde kampene sammen.

Socialisters fremmeste opgave er at bringe grundlaget for ESF ind i dagligdagen på skoler og arbejdspladser, opbygge aktiv modstand mod krig og sociale forringelser, og pege på det eneste alternativ til den livsfarlige verden vi lever i – socialisme.

Som socialister kan vi gøre en forskel her og nu, ved at organisere og opbygge bevægelsen, og ved at kæmpe for en helt anden verden, hvor kapitalismens massemord standses, og samfundet organiseres ud fra hvad der er bedst for mennesker og miljø.

Se også:
SAA 210: Socialistisk Arbejderavis mener: Mod krigens, kapitalens og racismens Europa – og verden!
SAA 210: Aktiviteter mod krigen

Flere artikler i serien Leder

Flere artikler fra nr. 210

Flere numre fra 2002

Siden er vist 2649 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside