Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 210 – December 2002 – side 11

Læserbrev

Odense Katedralskole mod krigen

For at gøre en forskel må vi hjælpe hinanden. Rundt omkring på gymnasier, efterskoler o. lign. sidder unge, der gerne vil gøre en politisk indsats, men har svært ved at komme i gang.

Hvor skal man starte? Bush har planer om krig mod Irak, og vi er mange der forstår, at det er alvorligt. Så hvorfor ikke starte en anti-krigsgruppe?

Det har vi gjort på Odense Katedralskole. Sedler og opfordring ved skolens samling skulle der til, for at vi fik samlet 10 elever, alle med den samme lyst til at få den nye gruppe til at fungere. Vi er interesseret i debat og i at få folk til at tage stilling. Deres interesse  kan vi vække ved bl.a. sketches, happenings, rollespil  osv., for på den måde  at vise, at vi er en gruppe af vidt forkellige mennesker, der har det sjovt sammen samtidig med, at vi tager et ansvar.

Hovedformålet i skrivende stund er at informere de elever, der er imod krigen, om deres muligheder for at vise deres holdning ved EU-topmødet i København.

Efter topmødet fortsætter vi gruppen, vi mødes en gang om ugen på et fast tidspunkt. Vores nye mål bliver at samle folk til den internationale demonstration mod krig den 15. februar næste år. Vi behøver ikke sympatisere med det samme parti eller den samme organisation for at blive enige om, at vi alle må hjælpe dem, der har brug for det.

Antikrigsgruppen mødes hver tirsdag kl. 15.30.

Ida Birch Andersen,
medlem af ISU og elev ved Odense Katedralskole

Flere artikler fra nr. 210

Flere numre fra 2002

Siden er vist 1613 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside