Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 210 – December 2002 – side 11

Nye guldkorn fra Scott Ritter (Scott Ritter og William Rivers Pitt: "Krig mod Irak?")

Peter Kjær

Den tidligere chef for FN’s våbeninspektører – Scott Ritter – har sammen med Milliam Rivers Pitt begået bogen: Krig mof Irak?

SAA artikel 21023

Scott Ritter er republikaner, stemte på Bush og har en lang karriere som major ved The Marines. Han er pro-israel, men kraftigt imod en krig med Israels ærkefjende Irak.
På spørgsmålet om Irak i dag besidder kemiske eller biologiske våben svarer Ritter at så består de ikke er andet end noget unyttigt og klistret stads. Fabrikkerne som producerede våbnene er ødelagt og disse våbens holdbarhed er under fem år. En eventuel genetablering af fabrikker kan ikke ske uden det ville blive opdaget af vestlig efterretninger. Derfor kan Ritter med sikkerhed sige, at disse våbenprogrammer i dag ikke kan udgøre en trussel mod hverken USA eller Iraks egen befolkning.
På spørgsmålet om et samarbejde mellem Irak og al Qaeda afviser Ritter blankt denne mulighed. Han henviser til, at Irak er et verdsligt diktatur, som brutalt har undertrykt hjemlandets islamiske fundamentalisme. Herved vil Hussein undgå at de bliver en trussel imod hans styre. Ritter finder det direkte latterligt når Bush-administrationen siger, at Hussein har leveret våben til bin Laden.
De Forende Stater er i gang med at gøre dette til en krig mellem Vesten og Islam...og kan USA ikke vinde en hurtig krig... vil den arabiske verden eksplodere på en måde, vi aldrig før har set magen til.
Ritter opstiller overbevisende argumenter imod USA’s krigspropaganda, men efterlader læseren i en blanding af fortvivlelse og skræk. I skræk overfor en gal præsident, der er parat til at smadre verden, og fortvivlelse over at Ritter er frygtelig vag, når han skal give et fornuftigt bud på hvordan krigen kan stoppes.
Men en god bog er det. Let og tilgængelig. Spækket med specifik og veldokumenteret viden om situationen i Irak og om muligheden af masse-ødelæggelsesvåben. Samtidig overbeviser Ritter med sin viden om amerikansk indenrigspolitik. Den kommende konflikt handler ikke om krig mod terrorisme, men om et ønske om vestlig ideologisk og militær kontrol med verden. I dette tilfælde olien, som USA’s industri er dybt afhængig af.

Billede: Den tidligere chef for FN's våben-inspektører, Scott Ritter

Scott Ritter og William Rivers Pitt:
Krig mod Irak?
Forlaget Bindeslev – kr. 138,- 112 sider.

Flere artikler fra nr. 210

Flere numre fra 2002

Se flere artikler af forfatter:
Peter Kjær

Siden er vist 3020 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside