Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 214 – Maj 2003 – side 16

Tag til demonstration i Evian

Fra Danmark arrangerer bl.a. Attac busser til de store demonstrationer i forbindelse med G-8 topmødet i den franske by Evian. Demonstrationerne vil ske i skyggen af krigen i Irak og den amerikanske besættelse.

Antikrigsbevægelserne i de forskellige lande mødes med jævne mellemrum, for at aftale fælles strategier. Sidst man mødtes var d. 25. april i Berlin, hvor der var repræsentanter fra 23 lande til stede. Fra Danmark deltog repræsentanter fra Initiativet ‘Ingen krig mod Irak’. På mødet aftalte man at mobilisere til protesterne i forbindelse med G8-topmødet og præsident Bush’s besøg i Europa.

Den internationale antikrigsbevægelse vil også selv afholde nye møder i forbindelse med G8-protestdemonstrationerne. Og man vil aftale nye fælles aktiviterer for antikrigsbevægelsen.

Der ligger forslag om, at der i forbindelse med dette års European Social Forum, der vil finde sted i Paris til november, skal arrangeres en stor fredskonference.

Der er også tanker om en solidaritets-kampagne for de progressive kræfter i Mellemøsten. Ligeledes blev en ny international aktionsdag på linie med den 15. februar diskuteret. Forskellige datoer blev foreslået, men der blev ikke truffet nogen endelig beslutning. Det vil først ske i forbindelse med, at man mødes ved G8.

Der blev også diskuteret at afholde et krigsforbryder-tribunal over de brud på menneskerettighederne, som de amerikansk ledede tropper i koalitionen har begået i forbindelse med krigen mod Irak.

Men fremfor alt besluttedes det, at det nu drejer sig om at mobilisere til demonstrationerne i Evian, så Bush virkelig vil kunne mærke den europæiske modstand imod hans krigeriske projekter.

Se også:
SAA 214: G8-topmødet i Frankrig: George Bush mødes af demonstrationer

Flere artikler fra nr. 214

Flere numre fra 2003

Se flere artikler om emnet:
Evian 2003
Krigsmodstand (int.) 2001-?

Siden er vist 2260 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside