Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 215 – Juni 2003 – side 1

Spræng rammerne

Der er råd til velfærd

“Enhver er sin egen lykkes smed”, “frit valg”, “borgerlige og liberale dyder” – det er nogle af kodeordene for Anders Foghs omvendte Robin Hood-politik. Regeringens borgerlige profil betyder: tag fra de fattige og gi’ til de rige. Forgyld erhvervsllivet og skrot velfærden.

Fogh-regeringen skruer nu endnu mere op for sin borgerlige og asociale profil. Med den ekstremt lave vækstramme regeringen kræver i kommuneaftalen, lægger regeringen op til massive nedskæringer og forringelser i amter og kommuner, ligesom den i de kommende finanslovsforhandlinger vil skære ind til benet for at skaffe penge til de riges skattestop. Det er uddannelserne, børnepasningen, sygehusene og ældreområdet der må holde for, istedet for at skrotte forsvaret og erhvervsstøtten.

Samtidig er døren åbnet på vid gab for at private virksomheder kan tjene profit på  velfærdsområdet, bl.a. gennem “frit-valg-ordningen” og ved lukning og salg af mindre sygehuse.

Konsekvens, straf og belønning, er stikord for en række politiske initiativer der er under udarbejdelse fra regeringen. Men bagved de borgerlige dyder, ligger en yderst konkret og mærkbar politik, der rammer almindelige mennesker hårdt.

Studerende, der sakker bagud i sine studier skal straffes – over SU’en. Politiet skal kunne anvende civile agenter og de skal have mulighed for at tilbageholde børn under 15 år. Arbejdere, der forlader arbejdsmarkedet tidligt skal straffes, mens dem der bliver længere skal belønnes.

Men der er råd til velfærd.

Læs mere om velfærd, og om hvor pengene kan hentes på midtersiderne.

 

Se også:
SAA 215: Udbyg velfærden – spræng budgetterne
SAA 215: Velfærd: Her findes pengene
SAA 215: Allan Baumann, BUPL: “Vi har brug for forbedringer!”

Flere artikler fra nr. 215

Flere numre fra 2003

Siden er vist 1475 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside