Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 218 – September 2003 – side 3

Irak-krig – Interviews med studerende mod krig

Derfor er 27. september vigtig

“Den irakiske befolkning lever stadig under kaotiske kår, og basale fornødenheder er ofte en mangel for den almindelige iraker. Statsejede firmaer bliver solgt til udenlandske opkøbere, så befolkningen står uden indflydelse på brugen af landets ressourcer.

Er det f.eks. rimeligt, at befolkningen i et af verdens mest ressourcerige lande kun har elektricitet få timer om dagen?” siger Nicoline Noe, fra Studerende imod krigen i Århus.

“Studerende imod Krigen mobiliserer blandt universitetsstuderende til demonstrationen d. 27. september. Det er vores mulighed for at påvirke verdenssamfundet, og gøre vores meninger synlige. Magtcentreringen skal tages ud af hænderne på den amerikanske regering, så det ikke er deres interesser der varetages, men irakernes.”

“Vi er i øjeblikket ved at lave en plakatkampagne, hvor studerende sætter plakater op over hele universitetet – plakater, der rejser spørgsmålet om besættelsen og situationen i Irak, og på den måde sætter tanker og diskussioner i gang blandt studerende. Vi lægger også vægt på det fredsoplysende arbejde, og skal bl.a. have et debatmøde i midten af september.”

“Det er vigtigt at vi fokuserer på et enormt bredt samarbejde, hvor så mange som muligt involveres i fredsarbejdet. Og vi har hårdt brug for at flere studerende bliver aktive, så spørgsmålet bliver endnu mere synligt på universitetet, og vi kan blive endnu flere d. 27. september.”

www.studerendeimodkrigen.dk

“Jeg synes det er  vigtigt at demonstrere d. 27. september, fordi regeringen har løjet os ind i krigen, og de skal vide at vi er i mod den,” siger Filip Nicolaisen fra RUC mod krig.

“De prøver at vise et billede af at krigen er overstået, men vi ser jo hver dag i fjernsynet at det ikke er en befrielse af Irak men en besættelse – og så vidt jeg ved dør stadigvæk danske og amerikanske soldater, og civile irakere.”

“Og så syntes jeg ikke vi skal bruge vores skattepenge på at føre krig – krigen køre på bekostning af vores velfærd, og de 600 millioner kroner den har kostet kunne vi sagtens bruge på finansloven og på velfærd. Og hvad skal vi i det hele taget at gøre der nede, det er i strid med al sund fornuft.”

Se også:
SAA 218: Irak-krig: Demonstration 27. september
SAA 218: Fogh i USA: Den enes død ... den andens brød

Flere artikler fra nr. 218

Flere numre fra 2003

Siden er vist 1656 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside