Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 222 – 3. december 2003 – side 10

ISU-årsmøde

Vælt Fogh

Jørn Andersen

Internationale Socialisters Ungdom holdt årsmøde 29.-30. november. En af de vigtigste diskussioner handlede om, hvordan vi slipper af med Fogh-regeringen.

Det blev besluttet at tage kontakt – både lokalt og på landsplan – til især SUF og SFU for at starte en fælles kampagne. Nogle steder er der allerede gang i lokale initiativer, men hvis venstrefløjen slår kræfterne sammen, kan det blive meget større.

Det kommende år vil bl.a. blive præget af EU-debat – der er både EU-parlamentsvalg og folkeafstemning om EU-grundloven og sikkert også om forbeholdene. ISU vil i den forbindelse gerne, sammen med andre, lave en anti-kapitalistisk EU-kampagne. Der er behov for et alternativ til den traditionelle smånationalistiske EU-modstand, som venstrefløjen ellers har deltaget i.

Årsmødet var meget præget af det spring fremad, som vi har set det seneste år – ikke mindst med anti-krigsbevæg-elsen, og især den globale aktionsdag 15. februar. At dette er blevet videreført i Danmarks Sociale Forum og senest Europas Sociale Forum lover godt for fremtiden.

Men det stiller også socialister over for nye opgaver. Der er i realiteten opstået en anti-kapitalistisk venstrefløj, som kræver “en anden verden”. Dens mål og midler er måske ikke altid særligt klare, men det betyder, at der foregår mange diskussioner, som socialister kan bidrage til.

Hvis socialister evner at deltage åbent og usekterisk i aktiviteter og diskussioner sammen med et bredere lag af anti-kapitalister, tegner der sig et perspektiv for en langt større og mere dynamisk venstrefløj, end den vi kender i dag.

Rent praktisk besluttede årsmødet at fortsætte Socialistisk Arbejderavis som 3-ugers-avis frem til sommerferien, hvorefter den skal udkomme som 14-dages-avis.

Desuden flytter vi fra nytår vores landskontor fra Århus til København.

Flere artikler fra nr. 222

Flere numre fra 2003

Se flere artikler af forfatter:
Jørn Andersen

Siden er vist 1578 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside