Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 222 – 3. december 2003 – side 12

Bevægelse på RUC

Alexander Lassithiotakis

Vi var en gruppe på ca 20 RUC- studerende der vendte glade og inspirerede hjem fra European Social Forum i Paris. Et par dage efter hjemkomsten mødtes vi for at diskutere turen, og hvad vi evt. skulle lave sammen på RUC.

European Social Forum i Paris 2003

20 studerende fra RUC deltog i European Social Forum, hvor bl.a. dette møde med titlen “Multitude and working class” blev afholdt. Deltagelsen til mødet var så massiv, at mødet blev flyttet udenfor for at få plads til alle.

Der var to centrale oplevelser, der gik igen hos os alle sammen.

For det første kom vi hjem med følelsen af alle at være en del af en stor bevægelse, og vi havde set hvor meget det kunne rykke når man gik mange sammen, på tværs af de mange forskellige udgangspunkter folk har.

Samtidig følte vi os som en lille gruppe på et stort universitet; hvis budskabet havde nået bedre ud, havde vi været mange flere af sted. Som konsekvens af disse to oplevelser, ønskede vi alle at rykke sammen, og at få bevægelsen ud til vores medstuderende.

I Paris havde vi mødt tilrejsende fra hele Europa, og specielt fra kammerater fra Barce-lona, hørte vi nogle fede erfaringer. I Barcelona var der blevet fyldt hele 43 busser med tilrejsende til ESF i Paris.

Det interessante var at de tre af busserne var et resultat af et samarbejde på tværs af den traditionelle spanske venstrefløj. De fyrre busser blev mobiliseret af en slags “anti-globaliserings-platform” der er oprettet på tværs af forskellige slags organisationer og aktivister.

Denne historie viser klart perspektivet for hvad vi kan, hvis vi går sammen og laver aktivistiske platforme, der er mere end blot samarbejde mellem eksisterende partier og grupper. Således ønsker vi at lave en bred og sprællende gruppe af RUC-studerende.

Vi er ikke færdige med at diskutere hvad det præcis er for en gruppe vi ønsker at lave, og vi vil prøve i den næste tid at invitere alle de aktivister vi kender på RUC til at diskutere med os.

Men vi er enige om at vi vil have en bedre verden. Vi er enige om at en sådan er mulig hvis vi går mange sammen. Vi vil lave et netværk med både diskussion og handling. Netværket skal kunne indeholde den vifte af forskellige holdninger og ideer der findes i bevægelsen.

Vi skal ikke være en enkeltsags-kampagne, men derimod kunne diskutere alt vi finder relevant. Vi vil således både trække de fede politiske debatter fra bevægelsen ud på vores universitet.

Samtidig skal vi ikke blot være et diskussionsforum men også stå for konkrete aktiviteter og kampagner. Hvad og hvordan vi præcis organisere os er en åben diskussion blandt de aktivister der vil være med.

Men vi vil have en anden og bedre verden, uden nedskæringer, krig, racisme og miljø-ødelæggelser. Og dette kræver at vi handler sammen. Hvis vores netværk bliver en succes, vil andre forhåbentlig lave noget lignende de steder hvor de færdes, så vi overalt ser en voksende bevægelse af folk der går sammen for en bedre verden.

Se også:
SAA 222: Europæiske studenter i oprør

Flere artikler fra nr. 222

Flere numre fra 2003

Se flere artikler om emnet:
Universitets-studerende

Se flere artikler af forfatter:
Alexander Lassithiotakis

Siden er vist 2341 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside