Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 233 – 22. september 2004 – side 3

ESF 2004

London Callling

Rundt omkring i Europa forbereder tusindvis af aktivister sig på at tage til Europas Sociale Forum i London for at protestere mod krig, privatisering og kapitalisme og diskutere, hvordan en anden Verden er mulig.

Fra Tyskland regner man med, at mere end 2000 antikapitalister og antikrigsaktivister krydser den Engelske Kanal. Fra Belgien regner man med 800 deltagere, heraf 250 fagforeningsaktivister. Den franske antikrigsbevægelse France Contre la Guerre sender 500 aktivister, heraf en stor gruppe “sans papiers”, d.v.s. immigranter uden legitimation, der vil udfordre de europæiske immigrationslove. I flere østeuropæiske lande foregår der også store mobiliseringer, i Polen har mobiliseringskomiteen allerede booket 7 busser. Der foregår ligeledes store mobiliseringer i Grækenland, Spanien, Tjekkiet, Holland, Norge og flere andre steder.

I England har man oplevet en massiv interesse for ESF. “Det begynder at føles som om hele bevægelsen er på vej til ESF i London,” siger Chris Nineham, der er organizer for ESF. “På ESF-kontoret i London får vi i snit 150 tilmeldinger om dagen. ESF bliver et stort kollektiv skrig af vrede mod Bush’s og Blairs verdensorden.”

Mange steder i England er der lokale mobiliseringskomitéer, og de oplever stor interesse for ESF, og får opbakning fra netværk blandt flygtninge, fagforeninger, antikrigsgrupper og selv TUC, det engelske LO støtter ESF.

Europas Sociale Forum sluttes af med en kæmpe stor demonstration, der indkaldes af den engelske antikrigsbevægelse. Demonstrationen sluttes af med en stor fest på Trafalgar Square lige uden for Tony Blairs dørmåtte. Den 15. februar 2003 demonstrerede omkring 2 millioner mennesker i London mod krig i Irak – om der bliver lige så mange den 17. oktober 2004 er svært at sige, men det bliver stort.

Læs mere om den danske mobilisering til ESF på: www.esf2004.dk

Se også:
SAA 233: ESF 2004. Derfor tager vi til London: “Vi har et regnskab at gøre op med Fogh”
SAA 233: ESF 2004 i London: Globaliser modstanden – Tag til Europas Sociale Forum

Flere artikler fra nr. 233

Flere numre fra 2004

Se flere artikler om emnet:
Social Forum-bevægelsen (int.)

Siden er vist 1690 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside