Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 233 – 22. september 2004 – side 3

ESF 2004. Derfor tager vi til London

“Vi har et regnskab at gøre op med Fogh”

Klaus B. Jensen

Ved Europas Sociale Forum i Paris sidste år deltog 200 danskere – en stor del af dem rejste sammen i bus til Paris. I år bliver der også arrangeret transport til ESF i London – det landsdækkende netværk Nej til krig arrangerer busser til en pris, der kan konkurrere med lavpris-flyene.

“Krigsmodstandere i hele Europa samles i London til debat og diskussion”, siger Lene Junker, der er med i ”Nej til krig” og medlem af ISU og fortsætter: ”Krig og fred er et af de centrale emner. NEJ TIL KRIG i Danmark vil være en del af de debatter og den internationale demonstration, der afslutter ESF. Vi har også et regnskab at gøre op med Anders Foghs regering for den danske krigsdeltagelse. En stærk manifestation i London, som passerer Downing Street 10 to uger før det amerikanske præsidentvalg, det vil også gavne os.”

“Derfor arrangerer vi fælles transport, overnatning og tilmelding til ESF, så så mange aktivister som muligt får mulighed for at deltage,” slutter Lene Junker.

De Pædagogstuderendes Landssammenslutning og Pædagogernes fagforening BUPL sender tilsammen over 80 medlemmer af sted til London. Claus Jensen, der er faglig sekretær i BUPL Århus Kommune, fortæller her hvorfor:

“Det er en forståelse af, at det er nødvendigt for fagbevægelsen at orientere sig bredt – at vi ikke kun ser os selv som et isoleret fænomen, men også orienterer os mod andre bevægelser. Det gør ESF på et politisk niveau, der er magen til andre organisationer og bevægelser, der har nogle diskussioner, der er parallelle med vores diskussioner. Vi bliver inspireret både på et politisk og organisatorisk niveau.”

“På det indholdsmæssige niveau er der mange sammenhænge. Der er mange, der interesserer sig for børn og det pædagogiske område – vi skal bl.a. lave en workshop med et engelsk fagforbund, og der vil der sikkert være masser af inspiration at hente.”

“Det hele foregår på et internationalt eller europæisk niveau, og på den måde bliver vi også tvunget til at få et indblik i de andre europæiske lande. Den retorik vi får ind over dørtærskelen i øjeblikket er jo ikke kun Fogh Rasmussens, den er inspireret andre steder fra – f.eks. diskuterer man jo også frit valg i England. Det hele bliver sat i en international sammenhæng, og det kan hjælpe med til at se den offentlige sektor i en anden sammenhæng.”

BUPL giver også menige medlemmer af fagforeningen muligheden for at deltage i ESF.

“Det er ikke sådan, at vi ikke diskuterer disse ting bredt, men oftest foregår det i snævre faglige sammenhænge, hvor formænd mødes. Men på ESF er der et åbent forum, hvor man godt kan lade kasketten hænge i garderoben, og man kan på den måde få en mere skærpet debat og diskutere på tværs”, siger Claus Jensen og fortsætter:

“Derfor har vi set det som en oplagt mulighed for, at der er flere, der kan deltage i debatten. Nogle af de perspektiver, der ligger i ESF, bliver noget, man kan diskutere på sin arbejdsplads – og på den måde bliver flere og flere bliver involveret i en bevægelse, der kan se ud over den nationale dagsorden.”

Se også:
SAA 233: ESF 2004: London Callling
SAA 233: ESF 2004 i London: Globaliser modstanden – Tag til Europas Sociale Forum

Flere artikler fra nr. 233

Flere numre fra 2004

Se flere artikler om emnet:
Social Forum-bevægelsen (int.)

Se flere artikler af forfatter:
Klaus B. Jensen

Siden er vist 3458 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside