Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 237 – 12. januar 2005 – side 2

Sekularisme = vor tids racisme!

Jan Hoby

Det er vigtig, at vi hele tiden holder vores øjne åbne overfor den virkelige fjende! Spørgsmål som terrorvarsler, muslimers integration i samfundet og Hijab fungerer alle som afledningsmanøvrer.

Islamofobien, det vil sige dæmoniseringen af muslimer, er ikke nogen tilfældighed. Det er en del af en vigtig ideologisk afledning, som den politiske og økonomiske elite står bag, og som tjener de folk, som profiterer på krig og privatisering af den offentlige sektor.

Det mest bekymrende ved denne strategi er, at venstrefløjen i store dele af Europa, – specielt i Frankrig, – som normalt er de naturlige forsvarere af minoriteters og undertrykkedes rettigheder, har accepteret store dele af denne afledningsstrategi, som bærer navnet sekularisme!

Siden terrorangrebene mod USA den 11. september 2001 har Vestens ledere med nærmest religiøs ihærdighed lovprist sekularismen – doktrinen om total adskillelse af religion og politik. Sekularismen er blevet et helligt princip, synonym med selve oplysningstanken og derfor en nødvendig brik i forsvaret mod islamismens indtog i en globaliseret og terrortruet verden.

Vestens lovprisning af sekularismen er imidlertid særdeles farlig. For sekularismen er ved at blive omdrejningspunkt i islamofobien og en vigtig del i en ny respektabel racisme.

Ved at fastholde sekularismen som en doktrin, der er universel og hævet over al politik, bidrager vi selv til en ond cirkel af gensidig frygt og konfliktoptrapning. Og skaber dermed et falsk modsætningsforhold mellem muslimer og ikke-muslimer, som igen er med til at bære brænde til det islamofobiske bål. For muslimer betyder det, at de må trække sig fra kontakt med ikke-muslimer.

Når vi er delt mellem muslimer og ikke-muslimer, er det kun den yderste højrefløj og magthaverne, der har noget at vinde. Vores evne til at bekæmpe racismen og forsvare vores levestandard bliver undermineret.

Den virkelige trussel er ikke muslimer, uanset hvor fundamentalistiske de end måtte være, men Bush, Blair og Fogh. Deres imperialistiske projekt er i dag den største trussel, menneskeheden står overfor. Det er og bliver kapitalismen, og ikke islam, som er problemet.

Venstrefløjens vigtigste opgave bliver at slå bro til de mange muslimske arbejdere og unge, som vil bekæmpe krig, racisme og undertrykkelse. Vi kan kun vinde ved at arbejde sammen i kampen mod diskrimination, privatisering eller besættelsen af Irak og Palæstina.

Se også:
SAA 237: Giordano Bruno selskabet – intellektuelle racister
SAA 237: Muslimer – vor tids jøder
SAA 237: Kamp mod racismen i Holland
SAA 237: Venstrefløjen og islamofobi

Flere artikler fra nr. 237

Flere numre fra 2005

Se flere artikler om emnet:
Muslim-hetz

Se flere artikler af forfatter:
Jan Hoby

Siden er vist 3235 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside